23948sdkhjf

MSP i Leksvik 10-dobler produksjonskapasiteten

Og det gjør de med å investere i en avansert CNC-maskin.

Den nye maskinen kan med høy presisjon masseprodusere opptil 1 400 enheter i timen.

Maskinen er den eneste i landet og hovedproduktet vil være armaturdeler for Oras som også har sitt utspring i Leksvik.

Primært skal maskinen produsere messingdeler i dimensjoner fra fra 10 til 43 mm., men den kan produsere en rekke typer materialer, alt fra plast til rustfritt stål. Maskiner av denne typen er konstruert for å produsere store volumer på kort tid, gjerne med årsvolum fra 100 000 og opp til flere millioner enheter. 

På plass: Den nye CNC-maskinen er installert hos MSP.

Teknisk avansert og 30 tonn tung

Maskinen er 16 meter lang, fem meter bred og veier 30 tonn. Fire semitrailere måtte derfor til for å transportere den fra Italia til Leksvik. 

Maskinen er designet for å minimere produksjonstiden per produserte del, noen ganger helt ned til bare noen få sekunder.

– Hastigheten er ti ganger raskere enn maskinen vi har brukt frem til nå, sier Tom Andre Grande som er maskiningeniør hos MSP. Maskinen er derfor en betydelig oppgradering og gir en langt mer effektiv produksjon enn tidligere.

Armaturdeler: Deler til armaturproduksjon for Oras. 

Dette er en italiensk Buffoli Trans-Bar CNC multi-spindelmaskin, designet spesielt for maskinering av presisjonsdreide deler i begge retninger og/eller på tvers fra ikke-roterende stang eller rør. Den utfører dreie-, frese- og boreoperasjoner i ulike funksjonsspindler. 

– Denne maskinen er utstyrt med både stanglader, vaskemaskin og palletteringssystem for en helautomatisk produksjonsprosess fra råmateriale til ferdig vasket og pakket produkt, sier Grande.

Klare for nye markeder

MSP ble etablert i 2012 og er en fortsettelse av Oras sin produksjonen av sanitærarmaturer i Norge, der MSP nå videreutvikler både ekspertisen og kapasiteten innen denne typen produksjon. Med betydelig støtte fra Oras ønsket de å bevare kompetansen og bli en viktig underleverandør til Oras.

– Hovedsakelig investerte vi for å sikre langsiktig samarbeid med Oras, sier Terje Hølaas som er daglig leder i MSP. Samtidig ser vi absolutt potensialet for å betjene andre markeder i Norge som har behov for slike deler i store volum. Målet vårt er å oppnå konkurransekraft innen denne typen produksjon, åpne nye markeder og forbedre lønnsomheten. I tillegg til VVS-bransjen ser vi også mot nye bransjer som for eksempel bilindustrien. Connectorer til elektronikkbransjen er det også aktuelt å produsere. 

30 tonn: Maskinen veier 30 tonn og ankom fra Italia på fire semitrailere. Dronefoto: Ragnar Næss

Tøft og fremtidsrettet

– Vi har hatt tett samarbeid med både FI Næringshage, Sparebank1 SMN og Innovasjon Norge i forbindelse med anskaffelsen. Bistanden fra næringshagen har vært til uvurderlig hjelp, sier Terje Hølaas. Den nye maskinen koster totalt 19 millioner ferdig montert.

– Det er både tøft og fremtidsrettet gjort av selskapet å ta en såpass stor investering, sier Kine Kilen som leder FI Næringshage.

MSP har i dag 18 ansatte og en årlig omsetning på omtrent 40 millioner kroner. Selskapets hovedkunder er Oras Oy og Imdex Devico, som står for rundt 70 prosent av omsetningen.

Kilde: Fremtidens Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094