23948sdkhjf

DeepOcean feirer 25-års jubileum

Undervannsentreprenøren feirer mandag denne uka selskapets 25-års jubileum med å offentliggjøre at selskapet har redusert eget CO2-uslipp med 18 prosent siden 2020.

Selskapet er på vei til å nå 2030-målet sitt for utslippsreduksjon.

DeepOcean ble etablert som et rendyrket oljeserviceselskapet i Haugesund i 1999. DeepOcan har siden utviklet seg til en virksomhet som bidrar med subsea spesialkompetanse på tvers av havbaserte næringer, inkludert havvind, offshore olje og gass, resirkulering av subsea-infrastruktur, og havbunnsmineraler.

ROV

I 2016 ble investeringsselskapet Triton største eier i DeepOcean. Triton har siden da støttet DeepOcean med oppkjøpene av ROV tjenesteleverandøren Searov i 2017, det Houston-baserte IMR-selskapet (inspeksjon, vedlikehold og reparasjon) Delta Subsea i 2018, den norske spesialisten på undersjøiske kabler, Installit, i 2022, og det digitale transformasjonsselskapet btwn AS i 2023.

I dag har DeepOcean kontorer og virksomhet i norsk og britisk sektor av Nordsjøen, i både Nord- og Syd-Amerika, og Vest-Afrika. Ved utgangen av 2023 hadde selskapet omtrent 1 400 ansatte, inkluder et ingeniørteam på 400 personer som er spesialister på å løse subseautfordringer for ulike bransjer. 

20 skip

DeepOceans kloke hoder støttes av en portefølje av rundt 1 000 spesialverktøy for subseaoperasjoner som er blitt utviklet for kunder, en flåte med mer enn 50 ROV-er (fjernstyrte undervannsfarkoster), og en flåte på 20 skip, hvorav mesteparten er innleid. 

– Vi er stolt over hva vi har oppnådd i løpet av disse 25 årene. Ja, det har vært bade opp- og nedturer, men jeg mener helt ærlig at DeepOcean aldri har vært sterkere enn vi er i dag. Evnen vår til å betjene kunder på tvers av flere havbaserte næringer, inkludert havvind og olje og gass, har aldri vært bedre, sier Øyvind Mikaelsen, konsernsjef i DeepOcean. 

Fjernstyrt fremtid

DeepOcean kunngjør i dag at selakspet har redusert egen CO2-utslippsintensitet med 18 prosent siden 2020. Selskapet mener derfor at det er på vei til å nå målet om 45 prosents reduksjon i CO2-utslipp innen 2030.

En vesentlig bidragsyter til utslippsreduksjonen er kontinuerlig innsats for å modernisere DeepOceans flåte gjennom samarbeid med redere som er villig til å investere i utslippsreduksjoner, inkludert installasjon av batterier for hybride fremdriftssystemer.

Videre har DeepOcean tatt flere strategiske grep for å gjennomføre en kostnadseffektiv energiomstilling til havs. I 2022 etablerte DeepOcean to felleseide foretak - Remota AS and USV AS – sammen med Solstad Offshore og Østensjø for å fremskynde bruken av ubemannede fartøy og fjernstyrte offshoreoperasjoner. DeepOcean har også utviklet en autonom inspeksjonsdrone som på vellykket vis gjennomførte sine første offshoreoperasjoner i fjor.

Enerigomstilling

– Vi kjører på for å muliggjøre energiomstilling og bærekraftig bruk av havressurser. Vi anvender bærekraftdata, teknologi, og driftspraksis for å redusere klimapåvirkning og skape reell endring i bransjen vår. Vi kommer til å bruke 25-års jubileet vårt for å påminne kunder, samarbeidspartnere og ansatte om hva vi gjør og hvordan de kan dra nytte av denne innsatsen, sier Øyvind Mikaelsen.

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079