23948sdkhjf

Ingeniørene om forsvarsplanen: – Må bety et kompetanseløft

– En nødvendig opprustning av forsvarssektoren. Vi forventer et stort kompetanseløft framover, sier Kjetil Lein, visepresident i NITO, Norges største fagforening for ingeniører og teknologer.

NITO mener de overordnede hovedlinjene i regjeringens langtidsplan for forsvarssektoren er gode og inneholder viktige satsinger som gjør Norge bedre rustet for framtiden. Likevel peker Lein på viktigheten av nok folk med riktig kompetanse.

Stadig større

– Forsvarssektoren blir stadig større og krever mer kompetanse. Norge står allerede overfor en kompetansekrise og vi må nå sikre at vi får nok folk med riktig kompetanse. Dette gjelder både i forsvarssektoren og alle bedriftene som får økt oppdragsmengde. Planen vil bidra til gigantiske investeringer på infrastruktur, byggeprosjekter og en økende oppdragsmengde for verft, entreprenører og produksjonsbedrifter innen forsvarsindustrien, sier Lein.

– Det må et storstilt kompetanseløft til, både militært og sivilt, skal vi nå målene. Samtidig må regjeringen sørge for at ringvirkningene treffer norske leverandører og industri. Det krever blant annet gode anbudsprosesser og gjenkjøpsavtaler, sier Lein.

Håper på bredt forlik

NITO håper Stortinget finner sammen i et bredt forlik som sikrer forsvarssektoren og -industrien trygge og gode rammevilkår over hele landet i årene framover.

– Vi lever i en urolig verden og forsvarssektoren må tilpasse seg en ny hverdag. Regjeringen skal ha skryt for at de tar utfordringene på alvor og legger fram en storstilt satsing de kommende årene. Nå har vi store forventninger til årene framover, sier Lein.

Kilde: Pressemelding fra NITO

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14