23948sdkhjf

Smith Stål lanserer Restål

Smith Stål lanserer nå sitt hittil mest miljøvennlige alternativ under merkevaren Restål.

Dette er stålprodukter laget av sammensveiset avkapp fra selskapets ordinære produksjon.

Avkappet har tidligere blitt solgt som skrap og omsmeltet til nye produkter - en prosess som fører til vesentlig høyere CO2-fotavtrykk enn løsningen som nå lanseres.

Lavt CO2-avtrykk

Restål har ifølge Smith Stål et avtrykk tilsvarende ned mot 10 prosent av produksjon av nytt stål fra verk. Stål står i dag for ca. 7 prosent av verdens utslipp, og Smith Stål tar med dette sin del av ansvaret for å redusere utslippene. 

- Dette vil gjøre det enkelt for våre kunder å kunne velge det mest miljøvennlige alternativet. Dette er sirkularitet i praksis, sier Stein-Yngve Iversen, direktør i Smith Stål.

Mindre fotavtrykk: Restål er et nytt tilbud fra Smith Stål. Stålet er resirkulert og gjør CO2-fotavtrykket langt mindre enn "vanlig" stål. Foto. Smith Stål

Samme stålstyrke

Sveiseperasjonen gjøres av Smith Ståls partner PCS Construction Norway, som innehar Norges eneste godkjenning for system for gjenbruk av stål til lastbærende stålkonstruksjoner.

- Dette sikrer at våre sammensveiste produkter har minst samme styrke som nye produkter som kommer fra et stålverk, sier Lasse Rød, Salgssjef i Smith Stål Øst.

 

Kilde: Pressemelding fra Smith Stål

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141