23948sdkhjf

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS.

Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

Fornøyd med avtalen

- For våre kunder betyr dette at NDT-tjenestene fortsatt vil bli levert med samme kvalitet som tidligere, men nå fra IKM Inspection. Vi er veldig fornøyde med avtalen som er inngått. På denne måten kan vi bidra til å sikre den fremtidige nisjekompetansen vi ser at kunder i dette segmentet har behov for, sier Karsten Warloe, administrerende direktør i Kiwa Norge og legger til:

- NDT er et relativt lite område av vår virksomhet, og dette vil ikke ha noe videre innvirkning på Kiwa resterende portefølje. Vi kommer fortsatt til å levere de samme gode TIC-tjenestene med ytterligere fokus på vekst, legger Warloe til.

Administrerende direktør i IKM Inspection AS Ivar Djuve, sier at de er meget godt fornøyde med avtalen som er inngått med Kiwa.

Tilbyr arbeidsmuligheter

- Dette gir oss tilgang til høyt kompetent og erfarent personell med tilhørende utstyrspark. IKM Inspection opplever stadig økende etterspørsel etter NDT tjenester og dette oppkjøpet passer godt inn i vår vekststrategi. For de medarbeidere som nå kommer over i IKM Inspection, kan vi tilby arbeidsmuligheter på alle våre lokasjoner på Sør- og Østlandet, Vestlandet, offshore og på de større fabrikasjonsverftene i Norge. Tjenester knyttet til inspeksjon er et satsningsområde for IKM konsernet, så vi forventer fortsatt vekst både i omsetning og antall ansatte fremover, sier Ivar Djuve.

IKM Inspection AS er det ledende selskap i Norge på tjenester knyttet til NDT og Metallurgiske Felttjenester. Selskapet sysselsetter ca. 200 ansatte og har lokale avdelingskontor fra Østfold til Bergen. I tillegg har selskapet stor aktivitet rettet mot offshore industri og større fabrikasjonsverft. Selskapet er heleid av IKM Gruppen som sysselsetter ca. 3.600 ansatte.

I flere segmenter

Kiwa AS er et ledende TIC-selskap i Norge som leverer tjenester innen testing, inspeksjon og sertifisering. Selskapet har over 200 medarbeidere, og leverer tjenester i markedssegmenter som olje og gass, energi, infrastruktur og samferdsel, forsvar, romfart og helse m.fl. Selskapet er en del av Kiwa-konsernet med 11 000 ansatte i 30 land.

Kilde: Pressemelding fra IKM Gruppen

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081