23948sdkhjf

Raufoss Water & Gas hjelper flyktninger med å komme i arbeid

Koplingsbedriften og NAV Vestre Toten undertegner avtale om arbeidstrening for flyktninger.
Veien inn på det norske arbeidsmarkedet kan være trang for mange flyktninger. På Raufoss får opp mot 15 flyktninger i løpet av de neste fem årene nå mulighet for å bli deltakere i et program for arbeidstrening, skriver Oppland Arbeiderblad.

Samarbeidsavtalen mellom NAV og Raufoss Water og Gas ble undertegnet mandag og blir betegnet som «rett og slett unik» av Anne Katrine Kjellsby som er undervisningsinspektør i Voksenopplæringen på stedet.

Nav-direktør i Oppland, Håvard Ingvaldsen er like positiv:

– Her tar Raufoss Water & Gas, Voksenopplæringen og Vestre Toten et viktig samfunnsansvar. Det er ikke sikkert de som tas inn i bedriften får fast arbeid. Men de blir kvalifisert til andre jobber andre steder, sier han.

NAV betaler lønnen til de som monterer rørkoplinger i arbeidstreningsperioden, og to kurdiske flyktninger er allerede i gang med å montere Isiflo-koplinger.

Lars Kristian Ølstad, administrerende direktør i Raufoss Water & Gas sier at det kan komme på tale å ansette noen av flyktningene som er med i programmet etter hvert, selv om han understreker at det beror på behovet.

– Vi må være konkurransedyktige på montering av koplinger. Alternativet er automatisering av produksjonen, sier han til Oppland Arbeiderblad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093