23948sdkhjf

Oso Hotwater må permittere 30 ansatte

Den ledene produsenten av rustfrie varmtvannsberedere til bolig, industri og anlegg har måttet gå til det skrittet å permittere ansatte.

Like før påsken tok til fikk 30 ansatte vite at de må permitteres.

- Det er svært tungt hjerte vi er nødt til å gjøre dette, sier adm. dir. Roy Andre Magnussen i bedriften til DT24.

Rolig periode

Bakgrunnen skal være en svært rolig periode for hjørnesteinsbedriften på Hokksund i Buskerud. Magnussen kan ikke huske at man har måttet ty til permitteringer så lenge han har vært der i 16 år.

Bedriften har holdt på siden 1932, og har for tiden ifølge DT 325 ansatte. Oso Hotwater leverer både til Norge og Europa, og er nå i ferd med å etablere seg i USA.

– Vi håper å kunne ta folk tilbake så raskt som mulig. Noen har valgt å jobbe ved fabrikken vår i Sverige, der vi har mer aktivitet, sier Magnussen videre, og legger til at det er «det fjerde skiftet» ved bedriften som nå blir permitterte.

Lavkonkunjunktur

– Norge er inne i en lavkonjunktur. Byggeaktiviteten har avtatt, og kundene våre selger mindre. Salget i Europa har også vært dårlig, fortsetter han.

Magnussen har likevel stor tro på at framtiden skal bli bedre. Det er gjort store investeringer i bedriften. Han understreker overfor avisa permitteringene ikke innebærer en nedbemanning av bedriften.

Ifølge Magnussen passerte Oso Hotwater i fjor en milliard kroner i omsetning, og bedriften gikk også med overskudd.

Kilde: DT24

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078