23948sdkhjf
>

Forsker i automatisering i industrien

Førsteamanuensis Michael Cheffena ved Høgskolen i Gjøvik skal lede et nytt forskningsprosjekt som skal utvikle sensorer som kan brukes til automatisering i industrien.
Forskningsprosjektet «Wireless Sensor Network for Industrial Process Automation and Smart Grid» har fått 5 millioner i støtte fra Regionalt Forskningsfond og prosjektet vil gå over tre år. Dette innebærer blant annet at det vil bli tilsatt to doktorgradsstudenter og en postdoktor, og forskere fra Elektrogruppa skal jobbe med prosjektet, ifølge høgskolens nettsted.

-Dette er svært relevant for industrien. For eksempel vil dette kunne brukes til automatisering av industriell prosesser på avstand med bruk av trådløs kommunikasjon. I tillegg, vi skal teste hvordan sensorer fungerer i røffe industrielle omgivelser med mye støy og signaldemping, og deretter designe system som muliggjør robust kommunikasjon, forklarer Michael Cheffena.

Bruken av Wireless Sensor Network for industrien vil åpne store muligheter for innsamling av data, og målet er at fjernstyring og automatisering vil forbedre produktivitet og bærekraftighet av industrielle anlegg.

Prosjektet samarbeider med bedriftene Topro, Hapro, eSmart Systems, Tiny Mesh og Rohde Schwarz Norge As.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.079