23948sdkhjf

Aibel designer og bygger plattformen DolWin Beta

Aibel holder på å bygge sin første vindplattform som får navnet DolWin Beta. Plattformen er et samarbeid mellom Aibel og ABB.
Aibel designer og bygger platformen, mens ABB har overordnet prosjektansvar og leverer kabel og konverteringsutstyr.

DolWin Beta er en nedsenkbar flytende plattform som skal slepes i posisjon og settes ned på havbunnen. Den har eget boligkvarter med plass til 24 personer, helikopterdekk og to kraner.

DolWin Beta skal stå i et stort vindparkområde på tysk sektor i Nordsjøen. Den skal ta imot vekselstrøm fra vindparker og konvertere til likestrøm, som blir sendt videre til land i sjøkabler.

Sommeren 2014 skal DolWin Beta slepes ut til DolWin-feltet.

DolWin Beta skal stå i vindparkområdet Dolwin ved Helgoland på tysk sektor i Nordsjøen.Den skal ta imot vekselstrøm fra vindparker og konvertere til likestrøm, som blir sendt videre til land i sjøkabler. Den får en kapasitet på 924 MW og vil ta imot strøm fra tre vindparker, det vil si 240 turbiner.Den blir på størrelse med en fotballbane, og skal stå på en havdybde på 29 meter. Prosjektet blir styrt fra kontoret i Haugesund. På det meste vil rundt 200 Aibel-medarbeidere jobbe med vindplattformen. DolWin Beta blir slept ut til Dolwin-feltet fra Haugesund sommeren 2014.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094