23948sdkhjf

Virtuell sveisesimulator vant årets DVH-pris

Fonius vant DVH-prisen 2024 med sveisesimulatoren Welducation Simulator.

Welducation Simulator er en virtuell sveisesimulator for opplæring i sveising, som lar brukere øve på alle tre sveisevarianter (manuell bue, MIG/MAG, og TIG) med forskjellige materialer (stål, rustfritt stål, og aluminium).

Løsningen er økonomisk og utelukker fare for varme gjenstander, ingen bevegende sveisetråd eller sveisegass. Opplæringsplassen vil være ren, fri for røyk og gass, UVstråling og uten lyd for omgivelsene.

Tre finalister

Nytt av året var at prisen ble delt ut under nettverksmiddagen onsdag kveld. Av 14 nominerte kandidater ble tre finalister utnevnt:

3M™ Peltor™ WS™ ALERT™ XPV solcelledrevet headset, CRC 5-56 Bio, i tillegg til Fronius Welducation Simulator.

Juryens begrunnelse av vinneren:

– Årets vinner skiller seg ut på flere områder og treffer godt på juryens kriterier om besparelser, bærekraft, teknologi og innovasjon. Vinneren bidrar til en mer aktuell og attraktiv rekruttering til faget på en trygg, kostnadseffektivt og ressurssparende måte. Vinnerproduktet er kompetansehevende på alle ferdighetsnivåer, og gir brukerne mulighet til å raskt og effektivt tilpasse seg stadig skiftende kravene i arbeidsmarkedet og industrien generelt, sier juryformann Terje Fagervik.

Global aktør

Fronius er en global aktør innen sveising, solenergi, og batteriladeteknologi, grunnlagt i 1945 i Pettenbach av Günter Fronius. Selskapet har vokst til å ha en sterk internasjonal tilstedeværelse med 37 datterselskaper over hele verden.

Kilde: Pressemelding fra TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078