23948sdkhjf

Grønt lys for Hydro og Orkla

Kinesiske konkurransemyndigheter har godkjent gjennomføring av transaksjonen der Hydro og Orkla vil bli 50/50 eiere av det planlagte samarbeidsselskapet Sapa.
Med godkjenningen fra de kinesiske konkurransemyndighetene er den konkurranserettslige behandlingen av avtalen, som er nødvendig for gjennomføring, sluttført. Fra før er transaksjonen godkjent av EU-kommisjonen, justisdepartementet i USA samt relevante konkurransemyndigheter i flere andre land.

Dermed kan Norsk Hydro og Orkla nå slå sammen de respektive virksomhetene innen profiler, byggsystemer og rør, og blir dermed en verdensledende leverandør av aluminiumløsninger.

Avtalen innbefatter Profiles og Building System, i tillegg til Extruded og Welded tubes, fra Orklas heleide Sapa og hele Extruded Products fra Hydro.

Norsk Hydro og Orkla tar sikte på å gjennomføre transaksjonen så raskt som mulig og med regnskapsmessig virkning fra september, ifølge en melding.

Basert på tall fra 2011 vil det sammenslåtte selskapet ha om lag 47 milliarder kroner i årlig salg, underliggende EBITDA på om lag 1,9 milliarder kroner og om lag 25.000 ansatte*.

Det nye selskapet (Sapa) vil ha ledende posisjoner i Europa og Nord-Amerika, og sterkt fotfeste i fremvoksende markeder, inkludert Brasil, Argentina, Kina, India og Vietnam.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093