23948sdkhjf

Selger verdier for 15,6 milliarder

Statoil inngår avtale om salg av minoritetsandeler i feltene Gullfaks og Gudrun samt om å selge seg ut av to felt på britisk sokkel. Dette gjøres for å frigjøre kapital for investeringer i prosjekter med høyere avkastning.
I tillegg til et kontantoppgjør på 15,6 milliarder kroner innebærer avtalen som er inngått med det østerrikske olje- og gasselskapet OMV en betinget betaling til Statoil og innleder et partnerskap mellom de to selskapene. Statoil reduserer eierandelen i Gullfaks fra 70 til 51 prosent og går fra 75 til 51 prosent i Gudrun. Selskapet beholder operatøransvaret for begge feltene.

- Med denne transaksjonen realiserer vi verdier skapt gjennom utvikling av Statoils eiendeler. Samtidig frigjør vi kapital for investeringer i prosjekter med høy avkastning i våre kjerneområder, inkludert de nye funnene på norsk sokkel. Vi viser nok en gang evne til å skape verdier gjennom aktiv porteføljeforvaltning i tråd med vår strategi, og vi styrker vår finansielle handlekraft ytterligere, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil.

Statoil forventer å inntektsføre en gevinst fra transaksjonen estimert til mellom 1,3 og 1,5 milliarder dollar.

Statoil har realisert totalt rundt 15 milliarder dollar (88,7 milliarder kroner) gjennom porteføljeoptimalisering siden 2010. Dette har medvirket til styrket finansiell fleksibilitet som gjør selskapet i stand til å investere i nye oppstrømsprosjekter med høy avkastning innenfor selskapets kjerneområder, skriver selskapet i en børsmelding.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094