23948sdkhjf

Norge investerer for å redusere leveransetiden for NASAMS

Den norske regjeringen har i dag annonsert planer om å bestille kritiske deler for produksjonen av NASMAS luftvern, som vil bidra til å redusere leveringstidene for utskytingsenheter når nye kontrakter inngås.

Regjeringen har fremmet et forslag om å bevilge om lag 941 millioner til Kongsberg Defence & Aerospace (KDA), som en del av en ny investeringsproposisjon for Forsvaret, som sendes til Stortinget for politisk behandling.

Tre milliarder

- Vi trenger å styrke luftvernet i Norge for å bedre kunne beskytte sivile og militære mål mot angrep fra luften. Dagens sikkerhetssituasjon tilsier at vi må framskynde anskaffelsen av moderne luftvern. Krigen i Ukraina har vist oss hvor avgjørende luftvern er i krig, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding fra regjeringen.

- Kongsberg Gruppen har allerede investert nesten tre milliarder kroner for å øke vår egen produksjonskapasitet innenfor luftvern og missiler, og vi er glade for at Regjeringen følger opp med nye investeringsplaner, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Brukes i 13 land

NASAMS er i dag i bruk i 13 land og leveres av KONGSBERG sammen med amerikanske Raytheon.

- Vi ser at leveringstidene går opp. Derfor ønsker vi å legge inn bestillinger på kritiske deler allerede nå, slik at vi kan framskynde framtidige anskaffelser av NASAMS. Det er en felles utfordring med lange leveringstider i forsvarssektoren, og dette prosjektet vil bidra til at produksjonstiden går ned, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Kan levere raskere

- Dette initiativet fra Regjeringen gjør at vi kan levere NASAMS raskere når nye kontrakter inngås. Det gir oss muligheten til å anskaffe kritiske deler med lang leveringstid tidligere enn før, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094