23948sdkhjf

Aarbakke fra minus til pluss

Omsetningen økte med mer enn 250 millioner kroner i fjor.

Adm. dir. Håkon Oma i Aarbakke på Jæren har snudd fra minus i 2022 til pluss i fjor.

- Det er vi kjempefornøyd med, sier han til Jærbladet.

Omsatte for 900 millioner

Med en omstningsøkning på 250 millioner kroner i fjor, endte omsetningen for 2023 på hele 900 millioner kroner. Også lønnsomheten viste seg å bli god i fjor med et driftsresultat på pluss 49,5 millioner. Det tilsvarende tallet for 2022 ble på minus 39 millloner kroner.

Etter at skatter og finanskostnader er unnagjort, sier Aarbakke igjen med et årsresultat på 14,5 millioner kroner.

Oma roser de ansatte som har vært en viktig bidragsyter til snuoperasjonen, og han legger til at markedet ser godt ut for tiden.

Positivt: Adm. dir. Haakon Oma kan se tilbake på en positiv utvikling for Aarbakke. Foto: Aarbakke

Unngikk permitteringer

2022 var et år preget av usikkerhet etter koronapandemien, men Jæren-bedriften valgte å kjøre på som vanlig og ikke permittere ansatte. Det mener Oma nå har betalt seg.

– Nå i ettertid ser vi at det var et riktig valg. Det bidro til at vi gikk inn i 2023 med god fart, og dermed til det gode resultatet vi nå kan presentere, sier han videre til lokalavisa

Ordrereserven er i dag på om lag 700 millioner kroner. I 2020 bikket Aarbakke en milliard i omsetning, og Oma kan fortelle at et tilsvarende tall også er målet for 2024.

Nytt marked

Sammen med Aarbakke Innovation har selskapet nå utviklet en ny type roboter, batteribytteroboter til hurtigbåter. Dette er et nytt marked for selskapet, som fortsatt har stor tro på at olje- og gassnæringen vil være et viktig marked for dem.

I løpet av 2023 har 15 nye ansatte funnet sitt daglig virke hos Aarbakke, og det er noe Håkon Oma er svært godt fornøy med.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081