23948sdkhjf

Statkraft: Valutasmell ga et kvartalsresultat på – 908 millioner kroner

Urealiserte valutaeffekter ga et resultat etter skatt på -908 millioner kroner mot 2443 millioner kroner i andre kvartal i fjor.
Statkraft oppnådde i andre kvartal 2013 et driftsresultat før avskrivninger på 2,5 milliarder kroner. Det er en økning på 190 millioner kroner fra i fjor.

Urealiserte valutaeffekter ga likevel et resultat etter skatt på -908 millioner kroner mot 2443 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

- Høyere kraftpriser i Norden oppveiet lavere produksjon og ga et godt driftsresultat i andre kvartal. Kvartalet inkluderer ny kraftproduksjon fra havvindparken Sheringham Shoal i Storbri-tannia. Offshore vindkraft er et strategisk satsingsområde for Statkraft, og det er gledelig å se denne produksjonens positive bidrag til resultatet, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

En svekkelse av norske kroner og andre valutasvingninger i andre kvartal 2013 ga store negative resultateffekter, mens det i samme periode i 2012 var positive valutaeffekter. Det negative resultatet etter skatt motvirkes av positive valutaeffekter slik at egenkapitalen ble styrket med 3,1 milliarder kroner, legger selskapet til i en melding.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11