23948sdkhjf

Økt omsetning i industrien i januar

ndustriomsetningen økte med 1,1 prosent fra desember 2023 til januar 2024, ifølge sesongjusterte tall.

For perioden november 2023 - januar 2024 var det en liten nedgang på 0,2 prosent sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Det var redusert omsetning i hjemmemarkedet og eksportmarkedet i denne tremånedersperioden.

Tremånedersendring: næringsmidler trekker mest ned

Sesongjusterte tall viser at total industriomsetning gikk svakt ned med 0,2 prosent i perioden november 2023 – januar 2024 sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Det var næringsmiddelindustri som trakk den samlede omsetningen i industrien mest ned, med nedgang på 5,0 prosent.

Bygging av skip og oljeplattformer stod for det største bidraget til å dempe nedgangen i industriomsetningen med en oppgang på hele 26 prosent.

Månedsendring: industriomsetningen økte i januar

Industriomsetningen økte med 1,1 prosent fra desember 2023 til januar 2024, ifølge sesongjusterte tall. Det var økning i både hjemmemarkedet og eksportmarkedet.

Næringen bygging av skip og oljeplattformer og moduler bidro mest til økningen i industriomsetningen med en oppgang på 13 prosent. Næringene maskinindustri og maskinreparasjon og -installasjon bidro også til å øke den samlede omsetningen i industrien i denne perioden med en oppgang på henholdsvis på 12 og 11 prosent.

Næringsmiddelindustrien og næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til å dempe oppgangen i industriomsetningen med en nedgang på henholdsvis 4,8 og 5,7 prosent. En næringsendring på en enhet med stor vekt innenfor slakting, bearbeiding og konservering av fisk er en medvirkende årsak til nedgangen innenfor næringsmidler.

Kilde: Statiistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112