23948sdkhjf

Hun skal lede Hydros fabrikk i Årdal

Anveig Bjordal Halkjelsvik har 18 år med erfaring frå aluminiumproduksjonen i Hydro å spille på når hun erstatter nåværende fabrikksjef i Årdal, Wenche Eldegard, som går over i rollen som fabrikksjef ved Hydro Sunndal.

– Flere store investeringer de siste årene har rustet Hydro Årdal til å levere lavkarbonaluminium av høyeste kvalitet til de mest krevende kundene i Europa i lang tid framover. Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle verket som en framtidsrettet arbeidsplass og hjørnesteinsbedrift i et levende og aktivt lokalsamfunn, sier Halkjelsvik. 

Lang Hydro-erfaring

Halkjelsvik har et hovedfag i miljøkjemi fra NTNU og startet Hydro-karrieren i 2006. De tre siste årene har hun hatt ansvar for å følge opp anodeproduksjonen i Hydro. I den nye rollen vil hun rapportere til leder for primærproduksjonen i Norge, Johan Berg.

– Selv om aluminiumindustrien for tida er preget av en utfordrende markedssituasjon, er utsiktene for aluminium gode i et Europa som skal gjennom det grønne skiftet. Metallet fra Årdal er blant annet en viktig del av Hydros strategiske partnerskap med ledende europeiske bilprodusenter som Porsche og Mercedes-Benz. Vi er heldige som har fått Anveig til å lede verket inn i framtiden, sier Berg.

Sjef for 500 fast ansatte

Hydro Årdal har mer enn 500 fast ansatte. Med årlig kapasitet på over 200.000 tonn elektrolysemetall er verket et av de største anleggene for primæraluminium i Europa.

Halkjelsvik tiltrer i stillingen 2. april 2024.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.33