23948sdkhjf

DOF Subsea tildelt flere kontrakter i Nordsjøen og Brasil

DOF Subsea Group har blitt tildelt flere kontrakter i Nordsjøen og Brasil, med en total kontraktsverdi på omtrent NOK 750 millioner.
Nordsjøen
Etter en vellykket gjennomføring i 2012 av offshore-arbeid utenfor Storbritannia og Nederland for BritNed, har kontrakten blitt utvidet med ytterligere 2 år. Prosjektet vil benytte skipet Geosund eller Geoholm for å gjennomføre arbeidet, skriver DOF Group i en børsmelding.

I Storbritannia har arbeidets omfang blitt utvidet på et Teekay Petrojarl Banff & Kyle FPSO reinstallasjon-prosjekt. Flere skip vil bli benyttet i løpet av andre halvår 2013, inkludert Skandi Skolten og det nylig leverte skipet Skandi Bergen. Arbeidets omfang innebærer transport og forankring av FPSO enheten, samt reinstallasjon av subseastrukturer inkludert risers, flowlines og umbilicals.

Teekay har også tildelt DOF Subsea kontrakt for pre-installasjon av forankringssytemer, etterfulgt av transport og installasjon av en ny FPSO enhet, som vil bli installert på Knarr-feltet offshore Norge. Skipet Skandi Skolten og andre skip vil bli utnyttet for å gjennomføre
prosjektet.

Ordrereserven i Nordsjøen har økt ytterligere ved tildelingen av et undervanns konstruksjonsprosjekt for et større oljeselskap. Prosjektet involverer utskiftning av fleksible rør og tilkobling av nye fleksible rør til brønnhoder og undervannsmanifold. Offshore-fasen for prosjektet er planlagt i tredje kvartal 2014.

Technip har utvidet kontrakten for skipet Geoholm og Statoil har utvidet kontrakten for lett konstruksjonsstøtte for skipet Geosund.

- kontraktstildelingene bekrefter etterspørselen etter selskapets avanserte subsea skip og arbeidsomfanget reflekterer DOF Subsea Group's evne til å levere avanserte subsea konstruksjonsprosjekter, uttaler Jan-Kristian Haukeland, EVP DOF Subsea Atlantic.

Brasil
DOF Subsea har blitt tildelt en ny kontrakt for skipet Skandi Salvador med Chevron. Kontrakten starter når nåværende kontrakt med Chevron utløper i September 2013, og har en fast periode frem til utgangen av 2014.

Skipet har jobbet for Chevron de siste 5 årene. Med den nye kontrakten vil Skandi Salvador fortsette å støtte produksjonsaktiviteter ved Frade-feltet og utføre undervannskonstruksjons-, ROV inspeksjons- og kartleggingstjenester.

Ifølge DOF Brasil Country Manager, Eirik Tørressen reflekterer kontrakten det gode samarbeidet mellom Chevron og DOF i Brasil som er etablert over de siste 5 årene, og den høye standarden på operasjoner utført som er et resultat av dette lagspillet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063