23948sdkhjf

Alcoa skjærer kraftig ned på sin smelteverkskapasitet

Alcoa skjærer 164.000 tonn av sin smelteverk-produksjon i USA og Brasil for å opprettholde selskapets konkurranseevne.
En produksjonslinje som representerer 40.000 tonn ved Massena East anlegget i New York vil bli permanent stengt. I tillegg har selskapet valgt midlertidig å skjære ned produksjonen med 124000 tonn på smelteverket i Brasil. Nedleggelsen og nedskjæringen vil være fullført innen utgangen av september, skriver Alcoa i en melding.

- Vi bestemte oss i mai for å gå gjennom vår globale smelteverk-kapasitet med tanke å opprettholde selskapets konkurranseevne. Aluminiumprisene har falt til det laveste nivå på fire år og vi opererer i et usikkert og ustabilt marked, sier Bob Wilt, president for Alcoas Global Primary Products.

Siden mai har Alcoa annonsert nedleggelser eller nedskjæringer som representerer 269 000 tonn. Dette inkluderer permanent nedleggelse av 105.000 tonn kapasitet på Alcoas Baie-Comeau smelteverket i Canada. I tillegg har selskapet permanent stengt Fusina, May smelteverket i Italia som representerer 44.000 tonn.

Alcoas innskrenkninger er i samsvar med selskapets 2015-mål om å senke sine globale aluminiumsproduksjon-kostnader med 10 prosentpoeng og alumina-kostnader med 7 prosentpoeng.

De totale restrukturering-relaterte kostnader for tredje kvartal 2013 i forbindelse med de ovennevnte handlinger er forventet å være mellom 5 og 10 millioner dollar etter skatt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078