23948sdkhjf

Hydrovolt med ny avtale for batterigjenvinning

Hydrovolt og Fortum Battery Recycling går sammen for å drive den nordiske batteriindustrien fremover.

De to selskapene har signert en avtale om levering av svart masse til Fortums gjenvinningsanlegg for batterimaterialer i Finland.

For å legge til rette for ren elektrifisering er det nødvendig med samarbeid som den Hydrovolt og Foruym Battery Recycyling har inngått.

Norsk Stål Tynnplater

19 ansatte i Norsk Stål Tynnplater i Fredrikstad ble tilbudt jobber i Hydrovolt,og til sammen er de nå 45 ansatte i selskapet.

I dag har Hydrovolt tett abrikkanlegg fordelt over to anlegg i Plankebyen.

Resirkulering av elbatteriene skjer ved Hydrovolts anlagg i Fredrikstad.

Økt batteriresirkulering

Behovet for å resirkulere batterier øker stadig – den nye EU-forordningen om bærekraftige batterier krever at batteri-, elektronikk- og bilprodusenter gradvis øker mengden resirkulerte materialer i batterier.

Omfanget av samarbeidet har til hensikt å oppfylle disse nye kravene og inkludere en tverrnordisk prosess ved mekanisk resirkulering av EV-batterier utført ved Hydrovolts industrianlegg i Fredrikstad, Norge. Etter å ha knust batteriene og omgjort til svart masse, sendes materialet til Fortums hydrometallurgiske anlegg i finske Harjavalta for videre prosessering.

Gjenvinner kritiske metaller

Ved Harjavalta gjenvinner den hydrometallurgiske prosessen verdifulle og kritiske metaller fra den svarte massen. Til slutt blir materialene returnert til syklusen og går inn i batteriproduksjonsprosessen til nye litium-ion-batterier.

– Vi gleder oss stort over å inngå partnerskap med en innovativ og solid aktør som Fortum Battery Recycling. Dette samarbeidet er et godt eksempel på hvordan vi kan skape sirkulære løsninger som baner vei for mer bærekraftig praksis i bransjen. Sammen setter vi et ledende eksempel i Norden ved å fremme bærekraftig resirkulering og sirkulære systemer som sikrer tilgang på kritiske råmaterialer, sier Ole-Christen Enger, administrerende direktør i Hydrovolt.

Avtalen er den første kommersielle avtalen for svart masseuttak mellom aktørene i et fremvoksende marked med stort potensial innen batteriindustrien. Samarbeidet mellom Hydrovolt og Fortum Battery Recycling støtter selskapenes felles mål om å innovere litiumionbatteriets verdikjede for elbiler og industribatterier. Den unike resirkuleringsprosessen for tørre miljøer til Hydrovolt gir økt sikkerhet og renere produksjon.

Deler samme visjon

Teror Holländer er leder for Bortum Battery Recycling. Han sier i en pressemelding at de er svært glade for å ha startet dette samarbeidet med Hydrovolt, en annen pioner innen batterigjenvinningsindustrien.

- Det er viktig for oss å samarbeide med partnere som deler den samme visjonen som vi gjør – å tilby trygge, kostnadseffektive og bærekraftige tjenester for batterihåndtering. Sammen kan vi drive batteriindustrien fremover med mer effektive og bærekraftige løsninger samtidig som vi fremmer nordisk samarbeid og kunnskap, sier han.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydrovolt

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095