23948sdkhjf

Ofotbanen kan åpne igjen på torsdag

Nå har Trafikverket startet restaureringsarbeidet ved avsporingen 24. februar nord for Vassijaure. Prognosen er nå at godstrafikken skal kunne starte igjen klokken 16.00 torsdag 7. mars.

Trafikverket har nå gjennomgått strekningen som ble skadet i avsporingen 24. februar nord for Vassijaure.

Det er ca 1,5 kilometer bane hvor man blant annet har startet utskifting av sviller og utbedring av signal- og elanlegg.

Har et godt bilde

«Vi kan nå gi en prognose for trafikkstart», skriver Trafikverket i en pressemelding.

– Nå har vi et godt bilde av skadene som oppsto under avsporingen, restaureringsarbeidet har startet og vi skal jobbe intensivt hele helgen, sier Simon Sunna, seksjonssjef jernbane, Trafikverket.

Med erfaring fra forrige avsporing er været den største usikkerhetsfaktoren, men værmeldingen ser bra ut for dagene som kommer. Derfor har vi nå satt et varsel om at trafikken kan starte klokken 16:00 torsdag 7. mars.

Foto: LKAB

Hele strekningen 

Trafikverket fikk tillatelse til å starte restaureringsarbeid på hele strekningen i løpet av morgenen 1. mars. Gjenvinningen av uskadde vogner er fullført. Strekningen Björnfjell-Vassijaure er ryddet for snø ved hjelp av Banenor for å kunne trekke vognene nord for avsporingen til Narvik. Bergingen har skjedd ved hjelp av kran men har blitt vanskeliggjort av sterk vind, og forventes å være ferdig 1. mars.

Redusert fart

Før trafikken slippes ut skal anlegget testes ved at et lastet malmtog kjører strekningen, og Trafikverket vil inspisere sporanlegget. Dette starter mandag 4. mars. Trafikverket vil foreta daglige kontroller av både dette baneområdet og hvor avsporingen skjedde før jul. Det er fortsatt redusert hastighet på begge rutene, og passasjertrafikken får ikke kjøres ennå

Kilde: Pressemelding fra Trafikverket

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094