23948sdkhjf

DeepOcean skal inspisere Equinors rørledninger

ndervannsentreprenøren DeepOcean har blitt tildelt en kontrakt fra Equinor for å levere inspeksjonstjenester for operatørens rørledninger i Nordsjøen.

I tillegg til et omfattende rørledningsnettverk innenfor selskapets mange olje- og gassfelt, har Equinor også driftsansvar for verdens mest omfattende subsea rørledningssystem for transport av gass.

Gjelder for 2024

DeepOceans arbeidsomfang inkluderer inspeksjon av rørledninger, havbunnskartlegging, ad-hoc undersøkelser av rørledninger, og lett konstruksjonsarbeid. Avtalen gjelder for 2024.

Kontrakten er tilleggstildeling under DeepOceans rammeavtale med Equinor for leveranse av undersøkelsestjenester offshore. DeepOcean har ikke oppgitt kontraktsverdien.

– Equinor er den største operatøren på norsk sokkel og Europas ledende energileverandør gjennom både olje, gass og fornybar energi. Vi er stolte over å kunne fortsatt støtte Equinor med havbunnstjenester i Nordsjøen. Vi skal bruke fartøyet «Edda Flora» sammen med vår «Superior Survey» fjernstyrte undervannsfarkost (ROV) for å gjennomføre undersøkelsesarbeidet, sier Trond Hagland, DeepOceans kommersielle leder for undersøkelser og inspeksjonsarbeid.

Havbunnundersøkelser

Superior Survey ROV-en har bransjeledende ytelse innen havbunnsundersøkelser. Kombinasjonen av hydrodynamisk utforming, kraft og modulært design gir utmerket operasjonell allsidighet og datakvalitet. ROV-en er utstyrt med de nyeste navigasjons- og sensorteknologiene. Sømløs integrasjon med ROV-ens kontrollsystem sørger for stabile og presise flyegenskaper under vann som igjen betyr kostnadseffektive inspeksjons- og undersøkelsesleveranser av høy kvalitet.

DeepOcean skal lede leveransene under avtalen utfra selskapets hovedkontor i Haugesund, med støtte fra selskapets virksomhet i Aberdeen i Storbritannia.

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127