23948sdkhjf

Konferanse om brannsikkerhet i elbatteri 29. februar

Mer batteri og nye bruksområder øker risikoen for brann. Derfor er den første konferansen i Norge om brannsikkerhet i elektriske batteri kjærkommen.

Konferansen «Brannsikkerhet i elektriske batteri» blir streamet, og ingen digitale deltakere trenger å melde seg på. 

Blant innlederne er brannsjef Atle Josdal i Kvinnherad brann og redning, som skal dele erfaringer og kunnskap fra brannen i oktober 2019 i batterirommet på bilferja «MF Ytterøyningen». Morgenen etter at brannen i ferja var slukket, eksploderte gasser om bord. Hendelsen førte til flere hasteråd fra Sjøfartsdirektoratet.

Mer batteri, økende brannrisiko

– Med økende bruk av batteri, og nye bruksområder, øker risikoen for brann. Men vi ser også at behovet for kunnskap er økende, sier næringssjef Hilde Aspås i Møre og Romsdal fylkeskommune, som er arrangør.

– Det handler om å øke bevisstheten og legge til rette for et bredere og tettere samarbeid, slik at man kan redusere risikoen for brann, og når det brenner, i elektriske batteri, sier Aspås.

«Alle» er der

29.februar skal forskere dele kunnskap om litium-ionbatteri og brannmannskap fortelle om erfaringer og utfordringer med å slokke. Brukere, produsenter og leverandører skal se utfordringene og sikkerheten fra sine ståsteder. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er på plass for å snakke om lovverk og ansvar og om oppstart av ny brannskole for brann, redning og samfunnssikkerhet, og statsforvalteren ser det i et beredskapsperspektiv. Og selvsagt skal man sette søkelys på hvordan øke kunnskapen og kompetansen, helt fra produsent til leverandører og brukere – og til brann- og redningspersonell når uhellet er ute.

Tilskudd fra Klimasats

Initiativtaker til konferansen er seksjon for energi og grønn omstilling i Møre og Romsdal fylkeskommune, som har fått tilskudd frå Klimasats til å holde en konferanse om brannsikkerhet i elektriske batteri. Møre og Romsdal fylkeskommune har utarbeidet et nytt kunnskapsunderlag som omhandler overgang til fossilfri transport til lands, til vanns og i lufta. Her kommer det fram at elektrifisering av samfunnet skjer så raskt, at kunnskap og regelverk henger etter.

På Møre og Romsdal fylkeskommunes nettsider kan du se program og mer informasjon om konferansen.

Kilde: Pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078