23948sdkhjf

Eqva med solid framgang innen fornybar-segmentet

Eqva avsluttet 2023 med et solid fjerde kvartal som viste fortsatt fremgang i segmentet Products, Solutions & Renewables.

Det vellykkede salget av skipsverftet Havyard Leirvik bekreftet konsernets strategiske retning om å være en aktiv eier av industrielle tjenesteleverandører.

For 2023 som helhet rapporterte Eqva driftsinntekter på 687 millioner kroner, justert for avviklet virksomhet. Justert EBITDA var 42 millioner. Omsetningen økte med 75 prosent fra 2022, og justert EBITDA-margin styrket seg fra 0,8 prosent i 2022 til 6,1 prosent i 2023.

Fornybar-segmentet vokser

Products, Solutions & Renewables leverte et nytt sterkt kvartal, som førte til en EBITDA margin på 5,6 prosent på årsbasis. Justert forengangseffekter på totalt 13 millioner og 8 millioner i administrasjonskostnader, rapporterte segmentet EBITDA på 59 millioner og en EBITDA margin på 8,6 prosent.

Ordreboken ved slutten av fjerde kvartal var 487 millioner kroner. Med dette utgangspunktet forventer konsernet robust ordreinngang og høyt aktivitetsnivå gjennom 2024.

– Eqva leverte nok et solid kvartal, takket være vår brede portefølje av diversifiserte inntektsstrømmer, sterke kunderelasjoner og dedikerte medarbeidere som har levert en strålende innsats. Gjennom 2023 har vi sett økt aktivitetsnivå på nøkkelprosjekter innen vårt Products, Solutions & Renewables segment, noe som resulterte i betydelig volum- og marginvekst, sa konsernsjef i Eqva, Erik Høyvik.

Viktige strategiske milepæler

Flere strategiske hendelser skilte seg ut i fjerde kvartal 2023. Først og fremst at Eqva gjennomførte salget av skipsverftet Havyard Leirvik. Etter denne transaksjonen er Eqva godt rustet for å styrke utviklingen av BKS og Fossberg Kraft, de to viktigste driftsselskapene i porteføljen. I tillegg har salget frigjort ressurser til å forfølge nye investeringsmuligheter som kan bidra til det grønne skiftet i maritime, kraftintensive og fornybare industrier.

Videre annonserte Eqva i fjerde kvartal en intensjonsavtale om å kjøpe LOS Gruppen for å kombinere denne virksomheten med BKS. Det sammenslåtte selskapet vil bli en ledende leverandør innen rør, kraft og automasjon. Prosessen går som planlagt og forventes å sluttføres med effekt fra starten av andre kvartal 2024. Oppkjøpet av Kvinnherad Elektro, som ble annonsert tidligere i 2023, er også ventet å bli sluttført i løpet av andre kvartal i år.

Fremtidsutsikter

Den økende inflasjonen, høyere renter og et usikkert makroøkonomisk bilde fortsetter å påvirke markedene Eqva opererer i, men selskapet ser positivt på utsiktene for året. Eqva drar nytte av sin fleksibilitet, et godt diversifisert tjenestetilbud og sterke kunderelasjoner i Norge. Majoriteten av etterspørselen kommer fra nøkkelkunder linket til Eqvas porteføljeselskaper, hvilket reduserer eksponeringen mot kortsiktige sykliske svingninger i den bredere økonomien.

Eqva forventer en omsetning for 2024 i sjiktet 600-700 millioner kroner, med en EBITDA-margin på 5-7 prosent. Med LOS Gruppen (og Kvinnherad Elektro) inkludert ventes omsetningen å øke til 1,2-1,4 milliarder kroner.

Kilde: Pressemelding fra Eqva

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079