23948sdkhjf

Optimar slår seg sammen med Kaldbakur

Den islandske investoren Kaldbakur har kjøpt opp Optimar International AS etter forhandlinger med selskapets tidligere aksjonærer, det tyske investeringsselskapet Franz Haniel & Cie. GmbH, samt Optimars ledelse og ansatte.

Som en del av Kaldbakurs portefølje vil Optimar fortsette å betjene sine kunder over hele verden som et uavhengig selskap.

Optimar, med hovedkontor på Valderøya like utenfor Ålesund, er verdensledende innen automatiserte fiskeforedlingssystemer for bruk ombord på fiskefartøy, på land og i akvakultur. Som et globalt selskap med avdelinger i Norge, Spania, Romania og USA, er det kjent av sine kunder i mer enn 30 land for å tilby innovativ produktutvikling og service i verdensklasse.

Styrke sitt strategiske nettverk

Kaldbakur fungerer som investeringsmiddel for eierne av det islandske sjømatselskapet Samherji, et ledende familieeid vertikalt integrert selskap grunnlagt i 1983 som driver en flåte av fiskefartøy, fiskeforedlingsfabrikker og landbaserte oppdrettsanlegg. Gjennom oppkjøpet av Optimar har Kaldbakur som mål å styrke sitt strategiske nettverk i regionen.

– Optimar er en pålitelig, langsiktig partner for den globale fiskeindustrien med sterke kunderelasjoner. Vi er spente på mulighetene vårt partnerskap vil gi til både Optimar og vår bredere portefølje, sier Eiríkur S. Jóhannsson, administrerende direktør i Kaldbakur.

Haniel kjøpte opp Optimar i 2017 og har siden støttet utviklingen av selskapet i et partnerskap.

Som å komme hjem

– Kaldbakur er den perfekte strategiske partneren for Optimar på dette tidspunktet og har forpliktet seg til å tilby sin dype kunnskap og dokumenterte ekspertise for å forme selskapets fremtid ytterligere. Vi ønsker oppriktig både Optimar- og Kaldbakur-teamene mye suksess i deres nye partnerskap, sier Thessa von Hülsen, investeringspartner i Haniel.

Optimar-sjef Georg Saint-Denis sier i en kommentar at Optimar er svært fornøyd med denne avtalen og føler at dette er den rette og gode eieren for Optimar.

– Dette er litt som å komme hjem for Optimar. Selskapene kjenner hverandre godt gjennom et langt og godt samarbeid og ser på dette som et strategisk vendepunkt for Optimar.

Kilde: Pressemelding fra Optimar

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.235