23948sdkhjf

Morrow og Stena Recycling inngår partnerskap

Det gjør de for å bygge sirkulære verdikjeder for batterier.

Morrow Batteries ASA (Morrow) og Stena Recycling har inngått en avtale om håndtering av produksjonsavfall fra Morrow Cell Factory i Arendal.

Avfallet vil bli håndtert på Stena Recyclings nye anlegg for batterigjenvinning i Halmstad, Sverige. Målet er å bygge en komplett sirkulær batteriverdikjede der resirkulert materiale gjeninnføres i battericelleproduksjonen.

Prøveproduksjon senere i år

- Vi deler stolt Stena Recyclings visjon om å skape et sirkulært samfunn der ingen materialer går til spille. Morrow skal ha lave avfallsvolumer og stabil kvalitet på det vi produserer, dette får vi til gjennom dyktige produksjonsmedarbeidere og eksperter i batterifabrikken. Men uansett volum, avfall skal håndteres best mulig og Stena Recycling vil være en sterk partner i dette arbeidet. Vi starter opp prøveproduksjon senere i år, Stena Recycling vil da begynne å motta avfall fra oss, sier Lars Christian Bacher, administrerende direktør i Morrow.

I henhold til avtalen vil Stena Recycling trene Morrows team i relevante prosedyrer, samt at de vil samle inn og håndtere avfallet ved deres nye anlegg i Halmstad i Sverige. Dette er et av Europas første industrielle batterigjenvinningsanlegg.

Gjenvinne batterier

Selskapets avanserte gjenvinningsprosess vil gjøre det mulig å gjenvinne batterimateriale og bruke det til å produsere nye batterier med høyt innhold av resirkulerte materialer.

- Morrow er opptatt av effektivitet, bærekraft og miljøpåvirkning. Å bruke færre ressurser i form av energi og råvarer er deres mål, så vel som vårt. Sammen ser vi frem til et nytt sirkulært partnerskap og en helhetlig løsning for å øke ressursutnyttelsen og minimere utslipp, sier Marcus Martinsson, produktsjef Batterier i Stena Recycling.

Avtalen har i første omgang en varighet på halvannet år. På lang sikt har de to selskapene en felles ambisjon om å bygge en komplett sirkulær batteriverdikjede der resirkulert materiale gjeninnføres i batteriproduksjonen.

Et springbrett

- Vi håper - og forventer - at dette skal være springbrettet til en bredere innsats for å muliggjøre effektive og fleksible sirkulære batteriverdikjeder, sier Stina Torjesen, bærekraftsdirektør i Morrow.

Partene vil også se på muligheten for å etablere et større anlegg på Eyde Material Park i Agder i Sør-Norge som kan håndtere Morrows avfallsstrømmer i kombinasjon med andre strømmer.

Kilde: Pressemelding fra Stena Recycling Norway

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094