23948sdkhjf

Vesterålen Havbruk har sagt opp alle ansatte

40 ansatte blir berørt av nedbemanningen, 15 faste medarbeidere pluss 25 deltidsansatte.

Det var fredag at Vesterålen Havbruk, som er ledende innen slakt av oppdrettstorsk, i en pressemelding kunngjorde en nedbemanning ved sitt slakteri i Bø.

Selskapet har en lokalitet i Troms og tre i Møre og Romsdal.

Kontraktsbrudd

I pressemeldingen heter det videre at «nedbemanningen  ble tatt som følge av kontraktsbrudd fra oppdretter i kombinasjon av manglende egen produksjon i sjø».

Det spesialiserte slakteriet Bø i Vesterålen ble åpnet høsten  2022 med et kontraktsvolum på inntil 10.000 tonn årlig slakt,

«Vesterålen Havbruk Bø er fast bestemt på å overvinne de nåværende utfordringene og ser frem til en rekruttering ved ny oppstart i fjerde kvartal 2025, når konsernet har egen slakteklar oppdrettstorsk», heter det i pressemeldinga.

Prøve å finne nye jobber

Nå er det bare daglig leder igjen ved anlegget i Bø i Vesterålen. Han skal sørge for å ta seg av anlegget.

– Vi må prøve å finne dem ny jobb, sier han. Vesterålen Havbruk Bø har sagt opp alle ansatte: Bare daglig leder er igjen for å ta seg av anlegget.

– Vi tar sikte på å holde anlegget produksjonsklart, slik at vi er forberedt på å starte opp når vi har en råstoffbase. Det vil vi fortsette å arbeide med framover, sier daglig leder Sondre Mortensen til Bladet Vesterålen.

Kilde: Bladet Vesterålen

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094