23948sdkhjf

DOF Subsea og Technip lander kontrakt for 10 milliarder kroner

DOF Subsea og Technip signerer fire kontrakter med Petróleo Brasileiro S.A. Kontraktene dekker bygging av fire nye pipelay support fartøy (PLSV) og operasjoner i Brasil for installasjon av fleksible rør.
To av PLSV'ene vil ha 300-tonns rørleggingskapasitet og vil bli bygget i Brasil med en høy andel nasjonale leverandører. To av skipene vil ha 650-tonns rørleggingskapasitet, som vil muliggjøre installasjon av fleksible rør med stor diameter på dypt vann, som pre-salt felt.

VardHoldings Limited ("VARD"), en av de største globale designere og skipsbyggere av offshore og spesialiserte skip, vil designe og bygge de fire PLSV'ene.

I henhold til joint venture-avtalen mellom DOF Subsea og Technip, vil Technip stå for installasjon av fleksible rør og Norskan S.A., et datterselskap av DOF ASA, vil være ansvarlig for marine operasjoner. Levering av skipene vil finne sted i 2016 og 2017. Kontraktene vil ha en varighet på åtte år og kan bli forlenget for ytterligere åtte år.

- Kontraktene bekrefter at vårt samarbeid med Technip om skipene Skandi Vitória og Skandi Niterói har vært suksessfylt, og forsterker vår posisjon som en ledende leverandør av offshoreskip til den brasilianske olje- og gassindustrien. Kontraktstildelingen er et resultat av vårt langsiktige fokus på det brasilianske markedet og er en anerkjennelse av ekspertisen til våre ansatte, uttaler Mons S. Aase, DOF Subsea's CEO i en børsmelding.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062