23948sdkhjf

Per Gullaksen blir ny kraftverkssjef for Hydro Energi Sogn

Per Gullaksen, som i dag er teknisk sjef ved Hydro Aluminium i Årdal, er ansatt som ny kraftverkssjef for Hydro Energi Sogn.

Han erstatter Johnny Bruheim som gikk inn i rollen som vassdragsteknisk ansvarlig (VTA) i Røldal-Suldal fra september 2023.

Gullaksen vil tre inn i den nye rollen 1. mai 2024. Jan Erik Vold har vikariert i stillingen siden september, og vil sitte i rollen til Gullaksen starter opp.

Utvikle vannkraften

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye oppgaver i Hydro Energi Sogn. Nå går vi inn i en spennende og viktig periode for Hydros industri- og kraftvirksomhet i Sogn, med høy aktivitet og fokus på å utvikle vannkraften vår for fremtiden. Jeg ser frem til å bidra til denne reisen sammen med en svært dyktig og faglig sterk organisasjon, sier Per Gullaksen.

I Hydro Aluminium har Gullaksen vært ansvarlig for vedlikehold, prosjekt og infrastruktur, inkludert strømforsyningen til metallverket. Per er utdannet sivilingeniør i elkraftteknikk fra NTH (nå NTNU).

Bilfinger Vest

Før han ble ansatt I Hydro var han leder for Bilfinger Vest, og daglig leder for Lærdal Energi. Med sin bakgrunn vil Gullaksen sørge for en god videreføring av samarbeidet mellom Hydro Energi og ledelsen ved Hydro Aluminium i Årdal, i tillegg til kontakt med Årdal og Luster kommune.

– Kraftoperasjoner i Hydro er inne i en viktig tid fram mot 2030, med utvikling, rehabilitering og oppgradering av eksisterende kraftanlegg. Vi er svært fornøyde med å ha ansatt Per som kraftverkssjef i Sogn. Han har viktig kompetanse fra prosjekter, vedlikehold og strømforsyning ved metallverket i Årdal. Det kommer svært godt med i det arbeidet som nå skal gjøres i Hydros kraftvirksomhet i Sogn, sier Jan Helge Mårdalen, leder for drift og utvikling i Hydro Energi.

Kraft til Hydros virksomhet i Norge

Hydro Energi Sogn består av 25 ansatte med base i Årdal og Fortun. I et normalår produseres 3,1 TWh ved Hydros anlegg i Sogn. Kraften går til Hydros industrivirksomhet i Norge. Organisasjonen er ansvarlig for drift og vedlikehold av seks kraftstasjoner i området. De neste årene vil det modnes frem flere større kraftprosjekter i Sogn, som nye kraftverk på Illvatn og Øyane, og nye Skagen kraftverk.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109