23948sdkhjf

Storbanker saksøkes for å jukse med aluminiumsprisene

JP Morgan og Goldman Sachs saksøkes for konspirasjon med råvarebørsen London Metal Exchange
En innkjøper av aluminium i Jacksonville, Florida, Master Screens Inc, og innkjøper i Daniel Price Bart i Tallahassee mener at USAs største bank JP Morgan Chase & Co., investeringsbanken Goldman Sachs og råvareselskapet Glencore Xtrata har jukset med prissettingen av aluminium, skriver E24.no

Ifølge søksmålet skal bankene og råvareselskapet ha hamstret aluminium i varelagre i Detroit, og dermed drevet opp prisen. Mer enn 1 million tonn aluminium er lagret i Detroit-lagrene.

- Ved å plassere seg selv i en sunn industri som produserer sterkt tiltrengte varer, og ved å svekke dens funksjonalitet og tjene stort på allmenne distribusjonskostnader, kan ikke Goldman Sachs og JP Morgan passe bedre til den arketypiske beskrivelse av en parasitt i markedene, heter det i søksmålet, skriver E24 ifølge Bloomberg News.

Også London Metal Exchange sitt morsselskap Hong Kong Exchanges & Clearing har mottatt et søksmål om konkurransehemmende og monopolistisk atferd i forbindelse med aluminiumsprisene.

Avviser alle beskyldninger
Både LME, JP Morgan og Golden Sachs avviser beskyldningne.

- Vi mener dette søksmålet er grunnløst. Vi merker oss også at aluminiumsprisene har falt 40 prosent fra toppen i 2006, sier en pressetalsperson fra Goldman Sachs.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094