23948sdkhjf

Equinor med godt fjoråsresultat

Men med et justert driftsresultat på om lag 400 milliarder kroner i fjor, er dette godt under rekordåret 2022.

Det går fram av en børsmelding fra selskapet onsdag morgen.

Resultatene som energigiganten legger fram er noe lavere enn fjoråret, men likevel et solid resultat.

Det justerte driftsresultatet endte på 36,2 milliarder dollar, noe som tilsvarer ca 400 milliarder kroner.

Godt under 2022-resultatet

Til sammenlikning er dette godt under rekordresultatet for 2022. Da ble resultatet på om lag 800 milliarder kroner – 74,9 milliarder dollar.

Equinor skriver i børsmeldingen at hovedårsaken til nedgangen er betydelig reduserte gasspriser.

Equinors justerte resultat for fjerde kvartal i 2023 var på 8,68 milliarder dollar.

Solid drift og kostnadsfokus

- I 2023 fortsatte vi å bidra til energisikkerheten i Europa, og oppnådde 2,1 prosent produksjonsvekst. Solid drift og kostnadsfokus ga sterke finansielle resultater og kontantstrøm. Vi leverte konkurransedyktig kapitaldistribusjon, samtidig som vi investerte i en lønnsom portefølje som vil bidra til framtidig vekst, uttaler konsernsjef Anders Opedal.

Godt posisjonert: - Equinor er godt posisjonert for lønnsom vekst, mener konsernsjef Anders Opedal etter å ha lagt fram tallene for 2023. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

- Equinor er godt posisjonert for lønnsom vekst. Vi forventer å øke kontantstrømmen og opprettholde konkurransedyktig avkastning. Vi forlenger utsiktene for stabilt bidrag fra olje og gass til 2035. Innen 2030 forventer vi en betydelig og raskt voksende kontantstrøm fra fornybare energi og lavkarbonløsninger. Vi vil tilby et bredere energitilbud med lavere utslipp. Målet er å øke fornybar og avkarbonisert energi til mer enn 80 terrawattimer innen 2035, og vi har økt ambisjonen vår for karbonlagring, legger Opedal til.

Kilde: Børsmelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11