23948sdkhjf

Framo vant Handlekraftpris

Vestlendingene har talt: Bergensbedriften Framo er Vestlandets mest handlekraftige bedrift.

Framo tok imot Handlekraftprisen på Vestlandskonferansen i Grieghallen tirsdag.

– Først og fremst takk til de ansatte. Det er de som står på dekk hver eneste dag. Takk også til alle som stemte på oss og til nettverket som vi er en del av her i vest, som vi er så avhengige av. Vi er bare så smarte som nettverket vi er en del av, sa adm. dir. i Framo, Martijn Bergink, som tok imot Handlekraftprisen. 

Framo har om lag 1500 ansatte og er en ledende produsent av pumpesystem for kjemikalietanker, offshoreindustrien og pumper til akvakultur. I tillegg forankrer de vindmøller til havs. All produksjon skjer på Vestlandet og produktene blir eksporterte til utlandet. 

– En ekte vestnorsk miljøpioner 

Vinneren har satt seg som mål å bli den første karbonnøytrale pumpeprodusenten i verden innen 2027. 

–  Vinneren av Handlekraftprisen har demonstrert en imponerande vekst. Pumpesystemene deres er med på å redusere utslipp og bedre miljøet verden rundt, og ved å fase ut fossile brennstoff og investere i elektrisitet fra fornybare kilder, baner de vei som en ekte, vestnorsk miljøpioner, sa næringsminister, Jan Christian Vestre, da han overrakte Handlekraftprisen. 

Dette er andre gang at Handlekraftprisen blir delt ut. Målet med prisen er å fremme de bedriftene på Vestlandet som bidrar til den grønne omstillingen. Bedriftene Hofseth, Navtor og Brødrene Ulveseth var med og knivet om prisen, som er stemt frem av vestlendinger. 

Fra snakk til praksis 

– Aldri før har verden trengt mennesker med samlende, skapende handlekraft mer enn akkurat nå, og aldri før har Vestlandet hatt mer å vinne på storskala samarbeid, sier Siren Sundland, styreleder i stiftelsen Agenda Vestlandet, som står bak prisen. 

Hun er imponert over vinnerens hårete mål om å bli karbonnøytrale innen 2027. 

– Framo går frå snakk til praksis, og er en drivkraft for grønn omstilling i hjertet av Bergensregionen. De demonstrerer ekte handlekraft, sier styrelederen videre. 

Framo har hovedkontor og serviceavdeling på Florvåg på Askøy og fabrikker på Fusa, Flatøy og Holsnøy. I tillegg har de utekontor i åtte ulike land på tre ulike kontinent.  

 

Kilde: Pressemelding fra Vestlandskonferansen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078