23948sdkhjf

Rekordhøy produksjon i industrien

Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at industriproduksjonen nå er høyere enn før finanskrisen (juni 2008).
Produksjonen i norsk industri går opp med 2,5 prosent fra 1. til 2. kvartal. De gode sesongjusterte tal for 2. kvartal 2013 skyldes i høy grad at produksjonen av råolje og naturgass økte. Det har i samme periode vært en klar vekst i næringer som maskinindustri samt bygging av skip og oljeplattformer. Siden 2005 har det vært en oppgang i produksjonen på henholdsvis 99 og 112 prosent i disse næringene.

Store ordrereserver og høy oppdragsmengde har her gitt grunnlag for den rekordhøye produksjonen. I tillegg har det vært en tydelig økning i produksjonen i metallvareindustri samt maskinreparasjon og -installasjon i 2. kvartal, sammenliknet med kvartalet før.

Metallindustrien hadde derimot en nedgang i produksjonen i 2. kvartal, sammenliknet med 1. kvartal. Siden 2005, har det vært en nedgang i produksjonen i metallindustrien på over 23 prosent.

Forskjellene mellom industri som er knyttet til norsk og internasjonal olje- og gassvirksomhet, og tradisjonell norsk eksportindustri har derfor økt ytterligere i 2013.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.61