23948sdkhjf

Bilfinger Odda kjøpt opp av Odda Plast

OPPKJØP: Bilfinger Odda ble en del av Odda Plast fra 2. januar 2024. Kontrakten om oppkjøp av Bilfinger Odda ble signert 1. desember.

Odda Plast Holding AS, med sine fem datterselskaper, er snart oppe i 200 ansatte og kommer til å ende på en omsetning på rundt 309 millioner kroner i 2023.

Det opplyser styreleder i Odda Plast Holding, Tor Petter Stensland, til Hardanger Folkeblad.

Dagens 170 ansatte blir ytterligere 23 med Bilfinger Odda.

Knut Ulltveit Lund er daglig leder i Odda Plast AS og Op Industriservice AS. Han forteller til Hardanger Folkeblad at Odda Plast vil få en rekordomsetning i år på 165 millioner kroner, mot fjorårets 112 millioner kroner. Industribedriften, som fyller 50 år i 2024, hadde 65 ansatte, før de ble 23 til med overtakelsen av Bilfinger Odda.

Målet for neste år er å gjøre produksjonen mer effektiv. OPIS har vokst ut av sine lokaler i Odda Plast-bygget, og vil etter nyttår flytte inn i ledige lokaler ved siden av Odda Coating Technology (OCT) nede på Holmen, der Odda Technology tidligere leide utstyr og lokaler for overflatebehandling hos OCT.

Odda Technology har nå flyttet denne virksomheten opp til sine egne lokaler.

– Det er også trangt om plassen for Odda Plast, selv om OPIS flytter ut. Odda Plast har allerede flyttet sin tekniske avdeling over i industribygget der Bilfinger Odda holder til. Vår tekniske avdeling har økt kraftig og teller nå 14 personer. De ser til at kundene får det de vil ha, fra design til ferdig produkt, skyter Stensland inn.

Enorm vekst i 2023 OCT var fram til i høst styrt av en ledergruppe fra Odda Plast, men 1. oktober 2023 tiltrådte

Rhoar Hammersland Skjøndal er daglig leder i OCT og er sterkt involvert i fiskeoppdrett. De vil bruke Polyurea som en sprøytbar membran. Han omtaler det som «mulighetens og fremtidens belegg».

– Polyureaen har en ekstrem holdbarhet og styrke, sier Skjøndal.

De daglig lederne for alle selskapene under Odda Plast Holding-paraplyen er:

  • Knut Ulltveit Lund (Odda Plast AS og Op Industriservice AS),
  • Rhoar Hammersland Skjøndal (Odda Coating Technology AS)
  • Kamil Piotr Hadrys (Odda Service AS og Odda Renhold AS).

Kilde: Artikkel i Hardanger Folkeblad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125