23948sdkhjf

DeepOcean tilbyr offshorestillinger onshore

Undervannsentreprenøren DeepOcean utlyser nå landbaserte stillinger som tidligere kun har vært mulig å utføre offshore.

For første gang søker DeepOcean etter «ROC-operatører», det vil si operatører som skal fjernstyre selskapet undervannsoperasjoner fra Remotas fjernstyrte operasjonssenter – Remote Operations Center (ROC) – på Killingøy i Haugesund.

Mer fjernstyring

Fra Killingøy vil ROC-operatørene fjernstyre undervannsoperasjoner i Nordsjøen og andre steder, inkludert fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV-er) og annet offshoreutstyr. Dette er operasjoner som man vanligvis kun utfører fra offshorefartøy.

– Fremtiden kommer til å være fjernstyrt og automatisert i mye større grad enn i dag. De som jobber som ROC-operatører kommer til å opparbeide seg en unik kompetanse som vil være verdifull for kundene våre, DeepOcean og hele regionen, sier Lars Meling, leder for offshoreressurser i DeepOcean.

Åpner opp offshorenæringen

Ved å flytte enkelte arbeidsoppgaver fra sjø til land, bidrar DeepOcean til å tilgjengeliggjøre offshorenæringen ytterligere. For eksempel vil dyktige folk som mangler nødvendig helsesertifikat for å kunne jobbe offshore, eller funksjonshemmede som er avhengig av rullestol, nå kunne styre offshoreoperasjoner fra land.

Til å begynne med har DeepOcean utlyst seks stillinger som ROC-operatør. Selskapet har mottatt 86 søknader til stilingene.

– Folk med erfaring og sertifikat som ROV-piloter er naturligvis interessant for oss. Kanskje de ønsker en mer forutsigbar jobb på land fremfor å jobbe rotasjon offshore? Vi ser også etter folk med litt annerledes bakgrunn, for eksempel dyktigere «gamere» eller dronepiloter som kan læres opp til å bli gode operatører, legger Lars Meling til.

Framtiden: - Fjernstyring er framtiden, sier Lars Meling, leder for offshoreressurser i DeepOcean. Foto: DeepOcean

Kutter kostnader og utslipp

Offshoreindustrien og maritim næring har identifisert fjernstyrte tjenester som et nøkkeltiltak for å redusere både driftskostnader og CO2-utslipp. Det var en vesentlig årsak til at DeepOcean, Solstad Offshore og Østensjø Group i 2022 etablerte selskapet Remota, som eier og driver avanserte landbaserte Remote Operations Centers (ROC-er).

Det er DeepOcean som nå ansetter operatørene som skal fjernstyre undervannsoperasjoner fra Killingøy. Remota har på sin side ansvar for driften av selve senteret. 

– Vi tror dette kan være starten på et nytt kapittel for Haugesund som sjøfartsby, gjennom å ta i bruk banebrytende teknologi som kan revolusjonere hvordan offshoreoperasjoner gjennomføres i Norge og internasjonalt, avslutter Lars Meling.

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.069