23948sdkhjf

Gigant plattform-understell gir eksportvekst

Eksporten fra fastlandsbedriftene økte til 32,7 milliarder kroner i juni, især pga. levering av det Kværner-produserte plattformunderstellet til Clair Ridge-prosjektet utenfor Færøyene.
Understellet er den største konstruksjonen som er levert fra Kværner Verdal noen sinne, og det ses på tallene for juni, der veksten ble på 1,4 milliarder kroner (4,2%). Det 23.000 tonn tunge plattformunderstellet økte eksporten fra Nord-Trøndelag med over 700 % i juni, og samlet for Trøndelag er eksporten i år økt med 55 % på grunn av denne leveransen, skriver Norsk Industri.

Det er for øvrig lavere eksport for de fleste bransjer i fastlands-Norge i juni, sammenlignet med juni i fjor. For store eksportvarer som metallurgisk, raffinerte petroleumsprodukter og maskiner var det nedgang i eksporten.

Ved siden av veksten for oljeplattformer var det kun instrumenter som økte vesentlig i juni.

Mye til Storbritannia og Nederland
Eksporten fortsetter å øke til Korea og Afrika, og Kina har også økende eksport i juni og andre kvartal. Eksporten til Sverige er fortsatt svak. Storbritannia er nå fastlandsbedriftenes nest største eksportmarked etter Nederland.

Variasjoner i Norge
Bedriftene i Sogn og Fjordane og Hedmark har en kraftig nedgang i eksportinntektene på grunn av nedleggelser og midlertidig nedstengninger av enkelte eksportbedrifter
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11