23948sdkhjf

Desember ble all time high for VARD

: I løpet av desember 2023 hadde VARD sit høyeste ordreinntak i løpet av en måned i hele vår historie. Siden det første verftet ble etablert i 1938, har denne måneden vært all time high.

I løpet av desember 2023 signerte Vard Group kontrakter for nærmere 8 milliarder kroner.

Administrerende direktør i VARD, Alberto Maestrini sier disse signeringene selvfølgelig er viktge for konsernet:

Flere ansatte

- Kontraktene sikrer arbeid for de ansatte og gjør det mulig for oss å utvikle selskapets finansielle situasjon videre. Vi har hatt røde tall i mange år, og disse signeringene, sammen med et dedikert arbeid for å bli mer effektive, gjør at vi har bedre kontroll over selskapets fremtid.

Den rekordhøye ordreinngangen påvirker også Vards behov for flere ansate i Norge:

- I tillegg til rekrutteringen vi gjorde i 2023, må vi ansette nærmere 150 nye medarbeidere i Norge i løpet av 2024, sier Alberto Maestrini.

- Vi trenger både produksjonsarbeidere og ingeniører i alle selskapene våre; Vard Electro, Vard Interiors, Seaonics, Vard Design, og på de tre verftene våre, sier han.

Økt antall lærlinger

Vard har allerede økt antallet lærlinger for neste år og har rekrutert blant studenter som er klare til å begynne i jobb eter endt studium i sommer. Pr nå har hele Vard-konsernet 1 260 ansatte i Norge.

- Men det er plass til flere, sier Maestrini.

Maestrini understreker at VARD ikke er alene om dete, i den maritime klyngen og lokalsamfunn knyttet til skipsbygging og prosjektering, er alle avhengige av hverandre.

Lokal verdiskapning

- De ansatte i bedriftene våre – også på verftene -  er stort sett nordmenn som har dagliglivet sitt og familie i lokalsamfunnene. Vard er ofte ei hjørnesteinsbedrift i mange av disse samfunnene, og flere rapporter viser at en verftsarbeider opprettholder fem andre arbeidsplasser. Så i desember var ikke bare viktig for VARD, men for alle våre medskipsbyggere, konkurrenter, leverandører, den lokale matbutikken og hele samfunnet, avslutter Maestrini.

Kilde: Pressemelding fra VARD

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141