23948sdkhjf

Hydro Rein har inngått samarbeid med Årdal Energi

Hydros fornybarselskap Hydro Rein og Årdal Energi Holding har signert intensjonsavtale om utvikling av fornybare prosjekter i Årdal.

Målet med avtalen er å kartlegge hvilke behov industrien har og mulighetene for kraftutvikling i regionen.

– Vi gleder oss til dette viktige samarbeidet med Årdal Energi om ny kraftproduksjon. Hydro har 118 års erfaring med å ta i bruk krafta til å skape industrimuligheter, og det har vi god tradisjon for å gjøre sammen med sterke lokale partnere slik som Årdal Energi, sier Tor-Ove Horstad, leder for Hydro Rein i Norge.

Grønne industretableringer

Partene har ikke konkrete prosjekter å vise til enda, men skal bruke tiden fremover på å identifisere energiløsninger som kan bidra til nye grønne industrietableringer og for å styrke eksisterende industri i Årdal.

– Årdal er en av de fremste grønne industriklyngene i Norge, med store muligheter i årene som kommer. De fremste bilprodusentene i Europa kommer til Årdal for å få metall med det laveste CO2-avtrykket i verden. Hydro Rein og Årdal Energi har et felles mål om å bidra til mer industriutvikling i Årdal, sier Horstad. 

Fem aluminiumsverk i Norge

I tillegg til ny produksjon jobber Hydro Rein med løsninger for å redusere energiforbruket. Selskapet er i gang med å rulle ut energieffektiviseringstiltak ved Hydros fem aluminiumsverk i Norge, inkludert i Årdal.

– Nå skal vi sammen utforske mulighetsrommet for å levere på løftet om å sikre mer fornybar kraft til næringsliv, industri og forbrukere i Årdal, sier Horstad.

Årdal Energi Holding AS er heleid av Årdal kommune. Konsernet skal være en pådriver for å sikre og utvikle fornybar energi og infrastruktur til innbyggere og næringsliv i Årdal, og dessuten være kommunens fagmiljø på dette.

Hydro Rein er en ledende leverandør av fornybare energiløsninger for en mer bærekraftig industri. Selskapet ble etablert av Norsk Hydro i 2021 og har 75 ansatte. Hydro Rein har en mangfoldig portefølje på fornybarprosjekter samt løsninger for energieffektivisering under utvikling i Norge, Sverige, Danmark og Brasil. 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109