23948sdkhjf

VARD skal designe og bygge ytterligere to hybride CSOV'er

– VARD og Windward Offshore, som er et partnerskap ledet av ASSCs offshoregren i Tyskland, kunngjør at de har signert en ny kontrakt for design og bygging av ytterligere to hybride havvind servicefartøy (Commissioning Service Operation Vessels - CSOV).

Med denne kontrakten, erklærer Windward opsjonen som var inkludert i kontrakten på de to første fartøyene fra oktober 2023.

Med denne ordren tar Windward Offshore det neste viktige skrittet for å tilby integrerte
havvindløsninger for kundene sine og for å støtte det betydelige globale behovet for offshore
vindenergi og energi-infrastruktur, samtidig som ordren er et bevis på VARDs nybyggingskompetanse og omfattende merittliste innen denne sektoren.

Selskapene som står bak Windward Offshore er SeaRenergy Offshore, Blue Star Group, Diana Shipping Inc. og SeaVerse. 

Miljøvennlig teknologi

- Windward Offshore er glade for å kunngjøre gjennomføringen av opsjonene for ytterligere to VARD 4 19 CSOV-er, som utvider vår første ordre på to fartøy til fire fartøy, og fortsetter vårt tillitsforhold til VARD. Alle våre fartøy er designet for å bli utstyrt med de nyeste miljøvennlige teknologiene. Målet er å minimere påvirkningen på miljøet og tilby de høyeste
sikkerhetsstandardene for å sikre trygge og bærekraftige offshoreoperasjoner, sier Benjamin
Vordemfelde, adm. dir,. i Windward Offshore.

- Vi tror CSOV-fartøy vil spille en avgjørende rolle i overgangen til fornybar energi. Vi ser frem til å tilby kundene våre en allsidig offshore-vind serviceplattform som kombinerer den unike ekspertisen grunnleggerne våre har innen maritim og offshorevind-industrien, sier Christoph Geck-Schlich – Managing Director i Windward Offshore.

VARD 4 19 – godt mottatt i markedet

VARD 4 19-designet er en allsidig plattform for bærekraftige serviceoperasjoner til havvindparker, med fokus på logistikk, sikkerhet, komfort og overlegne posisjonerings- og bevegelsesegenskaper.

De 87,5 meter lange fartøyene har en bredde på 19,5 meter og vil bli utstyrt med en høydejusterbar bevegelseskompensert gangbro med heissystem for vindmøller, og et høydejusterbart system for overføring av varer og personell til mindre arbeidsbåter. For å få energieffektive og smarte driftsoperasjoner til havs, der fokuset er å redusere drivstofforbruket om bord, vil skipene bli utrustet med en omfattende SeaQ-pakke fra Vard Electro som inkluderer løsninger og systemer for energiforsyning, kontroll, bro og kommunikasjon.

To nye: VARD skal bygge til sammen fire CSOV'er for Windward Offshore. Illustrasjon:VARD

Vard Interiors leverer HVAC-R (system for styring av inneklima) og interiørkonsept. Fartøyene er også forberedt for drift på grønn metanol. CSOV-ene vil ha
plass til 120 personer om bord.

Opsjon på to fartøy til

I oktober 2023 signerte Windward Offshore kontrakt for to CSOV-er av samme type. Kontrakten hadde en opsjon på to fartøy til som Windward har valgt å benytte seg av med denne nye kontrakten.

- Vi er stolte over at Windward Offshore valgte å bruke opsjonen på to fartøy. VARDs slagord er «Built on trust» og at Windward bruker muligheten til å signere kontrakt på nye fartøy allerede nå, viser at VARD har tillit i markedet når det gjelder bygging av spesialfartøy av høy kvalitet på tid og budsjett. Vi ser frem til fortsatt samarbeid med Windward, sier adm. dir. i VARD, Alberto Maestrini.

De fire fartøyene er designet av Vard Design i Ålesund. For to av fartøyene vil skrogene bli bygd ved et av VARDs verft i Romania, mens den endelige utrustningen, ferdigstillingen og leveransen skal utføres av ett av VARD sine verft i Norge. To av fartøyene blir levert fra Vard Vung Tau i Vietnam. Skipene skal støtte energiselskaper i bygging, drift og vedlikehold av havvindparker.

Leveringer

Mens de første to hybride CSOV-ene er planlagt levert i tredje kvartal i 2025 og første kvartal i 2026, er disse to
siste fartøyene for Windward Offshore planlagt levert i andre og tredje kvartal i 2026.

Kilde: Pressemelding fra VARD

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11