23948sdkhjf

Optime Subsea inngår ROCS-kontrakt med Equinor

Optime Subsea har inngått en kontrakt med Equinor for levering av sitt banebrytende Remote Operated Controls System (ROCS).

Kontrakten representerer et vesentlig fremskritt for Optime Subsea, som vil samarbeide med operatør Equinor og lisenspartner Ithaca på Rosebank-feltet.

ROCS-systemet, utviklet av Optime Subsea, endrer installasjonen av produksjonsrør i subseabrønner ved å eliminere behovet for umbilical.

Tryggere og raskere operasjoner

Dette resulterer i vesentlig tryggere og raskere operasjoner samtidig som behovet for personell i rød sone på riggen reduseres. Denne innovative tilnærmingen har spesiell verdi for dypvannsfelt som Rosebank.

Optime har allerede levert flere ROCS-systemer og ser nå at dette gradvis blir en ny standardmetode for slike operasjoner.

– Vi fortsetter å posisjonere oss ved å produsere opptil ti systemer per år for å imøtekomme markedets fremtidige behov, uttaler Jan-Fredrik Carlsen, administrerende direktør i Optime Subsea.

Equinors Rosebank-felt er et dypvannsfelt som ligger vest for Shetland i en værmessig krevende del av britisk sektor av Nordsjøen. Det krever avanserte teknologiske løsninger for å forenkle installasjonen og redusere installasjonstiden.

Juni 2025

Den planlagte operasjonen for implementering av ROCS på Rosebank-feltet er satt til juni 2025. Dette markerer begynnelsen på et spennende samarbeid mellom Optime Subsea og Equinor, og er den første ROCS-kontrakten mellom de to selskapene.

– Vi er begeistret over å ha inngått denne kontrakten med Equinor og for å introdusere ROCS-systemet på Rosebank-feltet, sier Jan-Fredrik Carlsen. – Teknologien vår gir ikke bare økt sikkerhet og effektivitet, men representerer også et viktig skritt mot en mer bærekraftig og innovativ fremtid for subseaindustrien.

Kontrakt: Optime Subsea på Notodeen har inngått en kontrakt med Equinor for levering av sitt banebrytende Remote Operated Controls System (ROCS). Foto: Morten Dahl

Denne kontrakten markerer begynnelsen på et nytt kapittel og understreker Optime Subseas posisjon som en ledende innovatør i bransjen.

Om Optime Subsea:

Optime Subsea er en ledende leverandør av innovative subsealøsninger for olje- og gassindustrien. Selskapet fokuserer på å utvikle teknologier som øker effektiviteten, reduserer kostnadene og forbedrer sikkerheten i subseaprosjekter over hele verden. Med et sterkt fokus på innovasjon og bærekraft er Optime Subsea dedikert til å levere cutting-edge løsninger som møter de utfordrende kravene i dagens subseaindustri.

Kilde: Pressemelding fra Optime Subsea

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126