23948sdkhjf

24 norske selskap tildelt 62 letelisenser i TFO 2023

Myndighetene tilbyr 24 norske selskaper utvinningstillatelser (letelisenser) ved tildelingen i forhåndsdefinerte områder (TFO 2023).

Flere selskap, deriblant Equinor, Aker BP, Vår Energi og Wintershall Norge, er blant de som har fått tildelt konsesjoner.

"Tildelingen underbygger vår rolle som det mest aktive uavhengige leteselskapet på sokkelen", heter det i en pressemelding fra Aker BP,som fikk tildelt 27 letelisenser i forhåndsdefinerte områder (TFO). 17 av dem som operatør.

Omfattende søknad

- Vi er godt fornøyde med tildelingen som ble offentliggjort i dag. Den reflekterer den omfattende søknaden vår, og gir oss et godt grunnlag for å opprettholde en ambisiøs letestrategi, sier Per Øyvind Seljebotn, direktør for leting og reservoarutvikling i Aker BP.

Aker BP tilbys lisenser i alle områder av norsk sokkel, Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

Lisenser: Aker BP var ett av flere selskaper som tirsdag fikk tildels lisenser i TFO. Foto: Morten Dahl

- Vår strategi er å ha en portefølje av letelisenser som gir god balanse mellom letebrønner nær eksisterende felt og infrastruktur, og brønner som ved eventuelt funn kan legge grunnlag for selvstendige utbygginger. For enkelte av prospektene går vi også målrettet mot gass. Det er viktigere enn noensinne at Norge kan bidra med gassproduksjon for å sikre energiforsyningen til Europa, sier Seljebotn.

24 selskaper fikk tildeling

Tildelingen i TFO 2023 ble annonsert av energiminister Terje Aasland under Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord tirsdag. 24 selskaper fikk tilbud om andeler i totalt 62 lisenser.

Equinor fikk tildelt 39 nye utvinningstillatelser med følgende fordeling: 18 tildelinger i Nordsjøen, 13 i Norskehavet og 8 i Barentshavet. 14 av lisensene er som operatør og 25 er som partner.

Vår Energi er tildelt 16 nye produksjonslisenser på norsk sokkel, hvorav 4 som operatør.

Wintershall Dea er tildelt 13 utvinningstillatelser av Energidepartementet i den årlige konsesjonsrunden TFO 2023 (tildeling i forhåndsdefinerte områder) – fem som operatør, og åtte som partner.

Tildelingen i TFO 2023 ble annonsert av energiminister Terje Aasland under Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord i dag. 24 selskaper fikk tilbud om andeler i totalt 62 lisenser.

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096