23948sdkhjf

VARD skal bygge nytt kabelleggingsfartøy

VARD bekrefter nå kontrakten for bygging av et toppmoderne kabelleggingsfartøy som ble signert 15. desember 2023, Kontrakten er med det svenske selskapet NKT HV Cables AB.

Kontrakten har en verdi på mellom 200 og 250 millioner euro.

NKT HV Cables AB er en produsent og et installasjonsselskap av komplette løsninger for strømkabler med hovedkontor i Karlskrona, Sverige. De er en del av det danske selskapet NKT A/S som er børsnotert på Nasdaq København.

I 16 land

Med kontorer og produksjonsanlegg i mer enn 16 land og over 4 500 ansatte, binder NKT sammen en grønnere verden med høykvalitets strømkabelteknologi. NKT designer, produserer og installerer høy-, mellom- og lavspente strømkabelløsninger som gjør det mulig med bærekraftig energioverføring.

Roy Arne Stavik, SVP Sales og Marketing i VARD ønsker NKT velkommen som kunde til VARD:

-Vi takker NTK HV Cables AB for muligheten til å bygge dette toppmoderne kabelleggingsfartøyet. I VARD har vi forpliktet oss til å hjelpe kundene med å redusere risiko gjennom den unike globale verdikjeden vår, og gjennom vår lange historie med komplekse og tilpassede fartøy – som dette kabelleggingsfartøyet for strømkabler. Vi har etablert oss som den ledende aktøren i kabellagsmarkedet og skal levere fartøyet til rederiet med forventet kvalitet til planlagt tid.

Skroget bygges i Romania

Skroget til kabelleggingsfartøyet skal bygges ved Vard Tulcea i Romania og utrustes og leveres fra et av VARDs verft i Norge i Q4 2026. Designet på skipet er utført av det norske selskapet Salt Ship Design AS.

Kilde: Pressemelding fra VARD

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109