23948sdkhjf

Elkem kjøper Rec Solar

Men har ingen planer om å gjenoppta virksomheten i Rec Solar Norge.

REC Solar Norway AS besluttet i november å legge ned virksomheten i Norge. Rundt 100 ansatte mistet jobben.

Elkem ASA har signert en avtale om å kjøpe REC Solar Norway AS fra REC Solar Holdings AS, et datterselskap av Reliance Industries, heter det i en børsmelding fra Elkem.

Kontroll over industriområder

Denne transaksjonen vil gi Elkem kontroll over industriområder og anlegg i Norge, inkludert områder ved siden av Elkems virksomhet på Fiskaa i Kristiansand.

– Gjennom denne avtalen sikrer Elkem kontroll over industriområder og anlegg i Kristiansand og på Herøya. Dette vil gi oss muligheten til å oppnå lokale synergier og videreutvikle Fiskaa-området. Transaksjonen vil også gi tilgang til attraktive fasiliteter for testing og optimalisering av produkter og grønne produksjonsprosesser i nærheten av vårt forskningssenter i Kristiansand, sier Håvard Moe, Elkems senior visepresident for teknologi.

Vil ikke påvirke nedbemanningsprosessen i Rec Solar

Elkem planlegger å utnytte disse områdene til å forfølge nye, og støtte eksisterende, muligheter i stedet for å starte REC Solar Norges tidligere forretningsmodell på nytt. Transaksjonen vil ikke påvirke nedbemanningsprosessen igangsatt av REC Solar Norge.

Transaksjonen er fortsatt betinget av nødvendige godkjenninger, blant annet fra Konkurransetilsynet.

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111