23948sdkhjf

Vestas skal åpne ny fabrikk med 1000 ansatte

Det er utsikter til massiv utvidelse av europeisk havvind de neste årene, og for å posisjonere seg best mulig vil Vestas nå bygge en ny fabrikk i den polske byen Szczecin.

Fabrikken skal produsere blader til Vestas' største turbin, V236-15,0 MW, og forventes å være i drift i 2026, skriver vår danske søsterportal, metal-supply.dk.

Til sammen 1700 ansatte

Fabrikken forventes å ha over 1.000 ansatte, og sammen med Vestas' tidligere annonserte planer om å åpne en monteringsfabrikk i Szczecin, vil det være over 1.700 direkte arbeidsplasser.

– Vestas har til hensikt å lede utviklingen av en bærekraftig forsyningskjede i Europa som kan levere den skalaen som trengs for å møte den forventede veksten i etterspørselen etter havvind. Våre planer for to nye offshore-fabrikker i Polen understreker at Europa kan øke vindindustriens investeringer og grønne arbeidsplasser med de riktige langsiktige politiske forpliktelsene til havvindprosjekter, sier Tommy Rahbek Nielsen, viseadministrerende direktør i Vestas.

Vært markedsleder i Polen lenge

– Polen transformerer energisystemet sitt og er et lovende vindenergimarked med gode vindforhold både på land og til havs. Polen har en høyt kvalifisert arbeidsstyrke og en voksende vindindustri som kan bli et offshore-knutepunkt for Østersjøregionen og resten av Europa. Vi har vært markedsleder i Polen i mer enn 20 år, og jeg er beæret over å kunne kunngjøre våre neste investeringsplaner i Szczecin, sier Nils de Baar, president i Vestas Nord- og Sentral-Europa.

Kilde: Metal-supply.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.437