23948sdkhjf

Treningsprosjektet Optime Challenge ga mer overskudd for de ansatte

42 ansatte ved Optime Subsea på Notdden har deltatt i en større treningskonkurranse for å få bedre helse. Og treningen ga resultater.

I tillegg til 42 ansatte ved Optime Subsea på Notodden har seks ansatte i lokalavisa Telen deltatt i livsstils- og treningskonkurransen som går under navnet Optime Challenge.

Nå utfordres andre bedrifter i området til å gjøre det samme, fordi resultatene fra prosjektet har vist gode resultater.

Åtte ukers treningsprosjekt

Det skriver Telen.

De til sammen 48 personene har vært prøvekaniner i et treningsprosjekt som Erling Eiksund i Myworkout har laget og som har vart i åtte uker.

All fysisk aktivitet vil bli registrert i konkurransen som både vil være en konkurranse internt i bedriften med de ansatte som melder seg på bedriftens lag og en konkurranse bedriftene imellom.

– Disse programmene er godt utprøvd og ikke minst effektive. Professorene bak Myworkout har blant annet trent Real Madrid og Barcelona samt ikoner som Christiano Ronaldo og Lionel Messi, sier Eiksund, og legger til at effekten vil være enda bedre for de som ikke er i så god form fra før.

Andre bedrifter også

Nå går invitasjonen ut til 13000 innbyggere på Notodden og 1600 i Hjartdal gjennom en bedriftsinvitasjon.

– Til tross for at begge bedrifter i treningsperioden ble rammet av Covid, Noroviruset og influensa, har vi fått oppsiktsvekkende gode resultater. De 42 ved Optime Subsea som gjennomførte treninger med HIT-poeng, fikk en reduksjon i biologisk alder på 230 år, sier Eiksund.

Sykefraværs-nedgang

– La meg understreke at reduksjonen i biologisk alder er en indikator på at antall år med god helse forventes å øke med den nedgangen hver enkelt har fått registrert i løpet av de åtte ukene. Optimes ansatte oppnådde 5,3 år, sier han videre til Telen.

Kort forklart handler treningsprosjektet om høy intensiv trening . Hver økt varer i 32 minutter, hvor man puster tungt i 16 minutter.

Når Eiksund snakker om effektene av treningen, baserer han seg på verdirapportene til prøvekaninene i Optime Subsea og Telen.

Eiksund forteller at målingene fra de som har deltatt hos Optime Subsea, viser at deres bedrede helsetilstand vil bidra til at sykefraværet går kraftig ned ved bedriften.

– For Optime Subsea vil det bety en reduksjon i sykefraværs kostnadene på 312 900 kroner årlig, avslutter Erling Eiksund.

Kilde: Telen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.175