23948sdkhjf

Investeringsselskap kjøper oljeserviceselskapet Moreld

McIntyre Partners har inngått avtale med HitecVision, en ledende leverandør av institusjonell kapital til Europas energiindustri, om kjøp av Moreld.

Selskapet spesialiserer seg på offshore ingeniørtjenester for energi og marin industri og har en estimert totalomsetning på rundt fem milliarder kroner i 2023. 

Lang fartstid på norsk sokkel

McIntyre har inngått samarbeid med Morelds ledelse, som vil eie en betydelig minoritetsandel. Det samme vil Velocity Partners som er et nydannet investeringsselskap. Velocity fokuserer hovedsakelig på energi- og industrisektorene. Morelds mangeårige samarbeid med SR-Bank vil også bli videreført. 

Moreld har en lang historie på norsk sokkel. Dette er en olje- og gass region som leverer om lag 30 prosent av Europas gass og som nå er inne i en periode med betydelige investeringer basert på skatteinsentiver, levetidsforlengelse og avkarbonisering. Moreld tilbyr en rekke komplementære tjenester som inkluderer:  

  • vedlikehold, modifikasjon og drift av offshoreanlegg  
  • implementering av avkarboniseringsløsninger og forlengelse av levetiden til kritisk infrastruktur 
  • komplett tjenestespekter innen boring, brønn og reservoaroperasjoner 
  • marine-, offshore- og ingeniørtjenester som muliggjør overgangen til nye energiformer  

Forus: Hovedkontoret til Moreld, som nå er kjøpt opp, er plassert på Forus utenfor Stavanger. Foto: Moreld

Kjente kunder

Moreld har kunder som Equinor, Vår Energi, Aker BP, Total Energies, Shell, ExxonMobil, og Chevron. 

- McIntyre Partners ble grunnlagt for å identifisere unike investeringsmuligheter og kjøpe lønnsomme selskaper i samarbeid med erfarne ledergrupper i bransjer som er i endring. Vi har vurdert flere alternativer innen energisektoren, som nå opplever en bølge av nye investeringer på grunn av behovet for sikre leveranser og overgang til nye energiformer. Vi er trygge på at valget av Moreld som et industrikonsern, med tre sterke og voksende selskaper, møter alle våre kriterier. Vi ser frem til å jobbe sammen med Geir Austigard og hans team for å sikre at Moreld forblir blant de mest sikre, profesjonelle og innovative leverandørene i Norge, sier Juliuan McIntyre, founding partner hos McIntye. 

Fornøyd: Adm. dir. Geir Austigard hos Moreld er fornøyd med oppkjøpet. Foto: Moreld

Geir Austigard, administrerende direktør i Moreld, legger til:

- Vi er glade for å jobbe med McIntyre Partners og Velocity som langsiktige eiere slik at vi kan møte den økende etterspørselen etter våre offshoretjenester og posisjonere oss for langsiktig suksess i en bransje som er i endring. Viktigst av alt, vi arbeider kontinuerlig med å forbedre våre leveranser samt å fremme muligheter og utvikling av våre ansatte. Selskapets vekst er et tydelig bevis på våre ansattes engasjement. Vi vokser både lokalt og internasjonalt samtidig som vi beholder hovedkontoret i Stavanger hvor vi tilbyr attraktive arbeidsplasser. Veksten kommer ikke bare våre ansatte til gode, men sikrer også at lederteamet forblir involvert i våre tre datterselskaper. Vi gleder oss over at McIntyre og Velocity deler vårt fokus på våre interessenter og at vi jobber mot et felles mål. 

Ledende aktør i oljeservicemarkedet

- Moreld er et ledende, kompetansedrevet konsern og en betydelig aktør i oljeservicemarkedet, særlig i Stavanger-regionen og norsk sokkel. Vi har eid det meste av virksomheten i Moreld i mer enn 15 år og støttet utviklingen gjennom oppturer og nedturer. Vi er svært fornøyde med at McIntyre og Velocity Partners sammen med Morelds ledelse vil fortsette å utvikle Moreld inn i fremtiden. HitecVisions fremtidige investeringsstrategi er fokusert på energiomstillingen og fornybar energi, og vi vil fortsette å trekke oss ut av våre investeringer innen olje- og gassindustrien, sier  Jone Skaara, Sr. Partner i HitecVision.

Fakta om Moreld:

  • Moreld er et multidisiplint industrikonsern med hovedfokus på energisektoren. Selskapet  er en ledende aktør innenfor offshore energi og marine industrier på norsk sokkel  
  • McIntyre Partners har inngått en  avtale om kjøp av kjernevirksomheten til Moreld Group.  
  • Gruppen som kjøpes inkluderer Moreld Apply, Moreld Ross Offshore og Moreld Global Martine (samlet "Moreld")  
  • Selskapet er posisjonert for å kapitalisere på betydelige investeringer i offshoreaktiviteter – inklusive levetidsforlengelser, avkarbonisering og fornybar energi. 
  • McIntyre Partners-konsortiet innbefatter Velocity Partners som er et nystiftet private equity-selskap med fokus på energi og industri 
  • Transaksjonen er finansiert gjennom et voksende, europeisk, alternativt kredittmarked 

Kilde: Pressemelding fra Moreld

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047