23948sdkhjf

Justisminsteren må svare etter dommen i «Helge Ingstad»-saken

Tidligere i januar ble det kjent at vaktsjefen om bord på KNM «Helge Ingstad» ikke anker dommen fra lagmannsretten. Dermed står dommen på 60 dagers betinget fengsel fast.

De fleste trodde dermed at saken nå var ferdig og ikke skulle omtales i mediene lenger.

Men nei da. Nå må nemlig justisminister Emile Enger Mehl (Sp) møte i Stortinget og svare på spørsmål om loven som er brukt  i «Helge Ingstad»-saken.

Paragraf 356

Det er snakk om paragraf §356 i straffeloven, som sier at «uaktsom fremkalling av fare for allmennheten straffes med bot eller fengsel inntil 3 år».

Etter dommen har flere organisasjoner uttrykt bekymring for at den kan få store konsekvenser for sikkerhetsarbeidet. Blant annet frykter forbundslederen i Norsk Flyforbund, at ansatte i skipsfart, tungtransport og jernbane nå vil kvie seg for å rapportere om egne feil.

Dette var også en frykt som vaktsjefens forsvarere la fram i retten.

SV har stilt spørsmål

Stortingsrepresentant Andreas Unneland (SV) har stilt spørsmål til justisministeren om hun vil vurdere bestemmelsen på nytt. Unneland sitter i justiskomiteen på Stortinget.

– Det finnes både gode og dårlige grunner til at vi har det systemet vi har. Jeg vil utfordre regjeringen til å på nytt vurdere om dagens system er hensiktsmessig og godt i lys av den dommen som nå har kommet, sier Andreas Unneland til NRK.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.61