23948sdkhjf

Ny fremgang for Hybrit

Et annet viktig skritt er tatt for stålsatsingen Hybrit, denne gangen gjelder det strømforsyningen.

Svenska Kraftnät har sendt inn søknad om tillatelse til å bygge en kraftledning mellom Porjusberget i Jokkmokk kommune og Naalojärvi ved Vitåfors i Gällivare kommune.

Den 50 kilometer lange 400 kilovoltsledningen gjør det mulig å øke kraftuttaket i regionen samtidig som den forsyner Hybrits pilotanlegg for produksjon av fossilfritt jernsvamp med kraft. Målet er at rørledningen skal settes i drift i 2026.

Første skritt

– Vi skal bygge dette på halvparten av tiden i forhold til hva det vanligvis tar å gjennomføre et prosjekt som dette. Når vi nå har sendt inn søknaden tar vi enda et steg mot det målet, sier Tomas Bergsten, prosjektleder i Svenska Kraftnät, i en kommentar.

I første omgang vil den nye ledningen ha en kapasitet på 900 megawatt og når det gjøres ytterligere forsterkninger i nettet vil den kunne levere inntil 1500 megawatt. Budsjettet for ledelsen er på 743 millioner svenske kroner, og i tillegg kommer en ny overføringsnettstasjon i Naalojärvi ved Gällivare, som forventes å koste 172 millioner svenske kroner.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094