23948sdkhjf

Hydro flytter grensene for lavkarbon-aluminium med Hydro CIRCAL

Hydro kan nå levere Hydro CIRCAL resirkulert aluminium med et dokumentert karbonavtrykk på 1,9 kg CO2e/kg aluminium, ned fra tidligere 2,3 kg CO2e/kg.

Dette gjøres gjennom fremskritt innen sourcing, sortering og sporbarhet av "post-consumer" aluminiumskrap.

Hydro CIRCAL ble opprinnelig lansert i 2019. Det er et resirkulert aluminium av førsteklasses kvalitet laget med minimum 75 prosent resirkulert post-forbrukerskrot, sertifisert av en uavhengig tredjepart (DNV).

Mange fabrikker

Hydro produserer for tiden Hydro CIRCAL ved sine fabrikker i Clervaux, Luxembourg, Azuqueca, Spania og Wrexham, Storbritannia, samt tre resirkuleringsselskaper i USA. Den nylig oppdaterte Environmental Product Declaration (EPD) dekker de europeiske resirkuleringsselskapene og dokumenterer et gjennomsnittlig fotavtrykk fra Hydro CIRCAL-produksjonen på kun 1,9 kg CO2e/kg aluminium, ned fra tidligere 2,3 kg CO2e/kg aluminium.

- Hydro har flyttet grensene for lavkarbon-aluminium med Hydro CIRCAL. Vi er veldig stolte av å levere en merkevare med et markedsledende fotavtrykk i hele verdikjeden fra skrot til sluttprodukt. På ganske kort tid har Hydro CIRCAL blitt en sentral del av produktporteføljen vår. Med den nye EPD fortsetter vi å levere aluminium med et karbonavtrykk som vil gjøre det mulig for våre mest fremoverlente og krevende kunder å levere på sine klimamål, sier Ingrid Guddal, leder for resirkulering i Hydro Aluminium Metal.

Flyttet grenser: - Hydro har flyttet grensene for lavkarbon-aluminium med Hydro CIRCAL, sier Ingrid Guddal, leder for resirkulering i Hydro Aluminium Metal. Foto: Hydro

Flytter stadig grenser

Hydro CIRCAL er en del av Hydros utvalg av premium lavkarbon aluminium. Hydro flytter stadig grensene for lavkarbon-aluminium ved å følge initiativer for å dekarbonisere selskapets prosesser gjennom økt bruk av renere energi eller ny teknologiutvikling. Hydros fokus på avkarbonisering på tvers av verdikjeden gjør at Hydro kan tilby premiumprodukter til utvalgte strategiske partnere, som Hydro REDUXA 3.0, som er nøkkelen for partnerskapet med Mercedes-Benz.

– Tidlig i 2023 leverte vi også det første aluminiumet med nesten null karbonavtrykk til det europeiske bygg- og anleggsmarkedet basert på Hydro CIRCAL, med 100 prosent skrapinnhold etter forbruk, sier Guddal.

Hydro har et omfattende gjenvinningsnettverk, med totalt 30 gjenvinningsanlegg i Europa, Nord-Amerika og Brasil. Vekst innen resirkulering er en sentral del av Hydros strategi, og selskapet trapper opp vekstambisjonene for å møte den økende etterspørselen etter resirkulerte produkter med lavt karbon. Med fokus på økt bruk av skrap etter forbruk, har Hydro som mål å ytterligere diversifisere porteføljen av støpehusprodukter, i samarbeid med kunder, for å frigjøre potensialet for økt bruk av resirkulerte materialer for en mer sirkulær økonomi.

Om Hydro CIRCAL:

Hydro CIRCAL er Hydros proprietære merke av resirkulert aluminium laget med minimum 75 prosent resirkulert, post-consumer aluminiumskrap, sertifisert av tredjepartsrevisorer DNV. Hydro CIRCAL har et markedsledende CO2-avtrykk på bare 1,9 kg CO2e/kg aluminium eller mindre i det europeiske markedet.

Gjennom avansert sorteringsteknologi er Hydro i stand til å lage avanserte materialer med det høyeste resirkulerte innholdet etter forbruker i markedet. Som et resultat reduserer Hydro drastisk energibruken i produksjonsfasen, samtidig som den tilbyr høykvalitetsaluminium med tilsvarende metallurgiske egenskaper som opprettholder det sterke materialet og korrosjonsmotstanden som trengs i bilkomponenter.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064