23948sdkhjf

Skal legge nye sviller på to jernbanestrekninger

Bane NOR har tildelt Infranord Norge kontrakt på svilleskifte på Dovrebanen og sporskifte på Rørosbanen. Anbudssummen er på 98 millioner kroner.

Svillebyttet på Dovrebanen gjennomføres fra midten av mai og fram til omtrent en uke ut i juni og dekker en strekning på 16 km mellom Drivstua og Oppdal.

Arbeidet med Rørosbanen vil foregå i september og strekker seg over drøyt 11 km mellom Rustad og Rena. Infranords sporskiftemaskin (SPOT), P95 Matisa, er en av de sentrale maskinene som skal brukes.

Godt supplement

– Oppdraget er et godt supplement til oppdragene som skal utføres i 2023 og vi vil ha en intensiv periode spesielt på forsommeren, sier Rolf Roverud, administrerende direktør i Infranord Norge.

I tillegg skal Infranord Norge bygge et nytt kontaktledningsanlegg med AT-transformasjonssystem for Bane NOR på den 150 km lange strekningen mellom Neslandsvatn og Kristiansand. Kontraktsverdien er på rett over 1000 mill. kroner.

Effektivisere Sørlandsbanen

Den nye anlegget kommer til å effektivisere strømdistribusjonen og vil gi togene korrekt spenningskvalitet. Dette vil også gjøre det mulig for flere og tyngre tog å trafikkere strekningen.

– Jeg er svært fornøyd med at Infranord får denne muligheten til å bidra til økt transportkapasitet på jernbanen i Norge. Vi har en etablert organisasjon i Norge med dyktige medarbeidere, og oppdraget gir oss mulighet til ytterligere å styrke vår posisjon som jernbaneentreprenør i Norge, sier Henrik Løfgren, VD for Infranord-konsernet.

Prosjektet innebærer demontering av det gamle anlegget og innstallasjon av nye master og ny kontaktledning med AT-transformasjonssystem. Dette inkluderer boring, etablering av fundamenter og montering av mer enn 3000 master, samt arbeid innen lav- og høyspenning, tele og signal.

– Vi ser frem til et spennende prosjekt lengst sør i Norge, der vi får brukt vår kompetanse innen prosjektledelse, fundamentboring og kontaktledningsarbeid. Med et sterkt fokus på sikkerhet i arbeidet skal vi levere høy kvalitet til kunden vår, Bane NOR, og bidra til viktig fornyelse av jernbanen i Norge, sier Rolf Roverud, administrerende direktør for Infranord Norge.

Nøkkelressurser

– Vi har nøkkelressurser på plass til dette prosjektet, men det kommer mange spennende prosjekter fremover også innen jernbanen i Norge. Vi jakter derfor flere dyktige medarbeidere til organisasjonen vår. Fremfor alt trenger vi prosjektledere, anleggsledere og fagarbeidere med jernbaneteknisk kompetanse, samt blant annet medarbeidere innenfor sikkerhet, sier Rolf Roverud.

 

Kilde: Pressemelding fra Infranord Norge

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14